Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Милојевић - Само Судува у мислима

Дан уочи прве утакмице другог кола квалификација за Лигу шампиона, шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић говорио је о наредном Звездином противнику.
540-miloje-66363.jpg

Судува је елиминисала фаворитовани Апоел у првом колу квалификација, и Звездин тренер је пун поштовања према литванском шампиону.

— Противник који, по ономе што смо видели, и није направио велико изненађење, без обзира на то што су били аутсајдери против Апоела. То је екипа која може да се окарактерише као такмичарска, тркачки су одлични, дисциплиновани, и по табели се види да су на врхунцу форме. У обе утакмице са Апоелом покушали су да наметну свој стил игре, и ми ћемо покушати да се добро припремимо за оно што нас чека. Мислим да смо спремнији за тих седам дана у односу на прошлу утакмицу. Позвао бих навијаче да дођу у што већем броју да нам помогну, пред пуном Мараканом све је лакше — рекао је Милојевић.

Литвански шампион гаји сличан стил фудбала као и летонски представник којег је Црвена звезда елиминисала.

— Слична школа фудбала, али погледајте данашње тенденције. Данас немате лаких противника, из разлога што сви имају и странце у својим клубовима. Такође и странце за тренере, физички су добро припремљени. Сви данас добро тренирају, видели сте колико изненађења је било и у првом колу. Судуву су сви прежалили, па Апоел није успео да их елиминише. И они су прваци своје земље, морамо и ми своју свест да променимо, на папиру је све лако али морате дати све од себе да бисте прошли — јасан је Звездин тренер.

Милојевић не сматра да било која екипа има предност, уколико другу утакмицу игра код куће.

— Не утиче на мене то много, то је жреб и ја га прихватам. Ми се сходно жребу и понашамо. Да ли играте код куће или на страни, мање је важно, ми имамо наше навијаче који су стално са нама, не видим ту неку предност. Можемо да кажемо да ти неки голови који се дају код куће или на страни имају дупло значење у неким варијантама. Када бисте ме питали где бих желео да играм прву утакмицу, мени би било сасвим свеједно. Свака варијанта има својих предности, као и мана. Трудимо се да не примимо гол и да их дамо што више, то је филозофија сваке екипе. Добро радимо али имамо још много простора за напредак. Растемо, и то може да буде на много већем нивоу.

Када су његови играчи у питању, Милојевић верује да су спремни за нови искорак.

— Видим и да су јако мотивисани. Свако од њих различито улази у сезону, неко брже, неко спорије, али радује ме што су вредни и што имам такве момке. Увек имам недоумица око поставе, али видећемо још са којим саставом ћемо изаћи.  Срнић је тренирао јуче, први пут. Видело се да још увек осећа бол, полако улази у ритам, као и Стојиљковић. Позитивно је за обојицу да су здравствено океј, само је питање физичке припреме јер су обојица имали паузу. Радимо и на довођењу нападача, али трудимо се да доведемо право појачање, а не неког само да бисмо могли да кажемо да смо неког довели. Јако је тешко. Определите се, изгубите време, и на крају се испостави да не можете да реализујете трансфер. Ту су играчи, клубови, агенти... Постоји пуно играча које бисмо могли да доведемо, али процењено је да они нама не могу да помогну. Цео тај процес траје, трудићемо се да доведемо нападача. На крају, ја стварно имам поверења у своје играче и нисам толико ни оптерећен појачањем — каже Милојевић, који није желео да коментарише данашњи жреб у Ниону.

— Гледао сам жреб, али не бих да коментаришем, има времена. Сутра имамо јако битну утакмицу — закључио је Звездин тренер.

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail