Главни мени

Званични портал фк Црвена звезда

Pehari

Звезда представила кампове на Сајму

У четвртак, 23. фебруара, у хали 4 београдског сајма туризма, ФК Црвена звезда је представила своје јуниорске кампове који ће и наредног лета бити одржани на три локације.
540-sajam-fsg.jpg

Осим о Звездином камповима на Златибору, Јахорини и Термама Чатеж, било је речи и о доприносу ФК Црвена звезда развоју рецептивног туризма у регији.

У име Црвене звезде говорио је пословни директор Омладинске школе Предраг Турина.

— Црвена звезда већ извесно време ради на пројектима везаним за три кампа, а то су камп на Златибору, камп на Јахорини и камп у Термама Чатеж. Задовољни смо начином на који се кампови спроводе из године у годину. Мотиви за покретање кампова били су искључиво спортски, како бисмо пронашли нове таленте за клуб, а у међувремену смо спознали и туристичку страну целе акције. Схватили смо да смо несвесно почели да утичемо на рецептивни туризам у региону. До сада су деца из преко 30 земаља учествовала на овим камповима, са чак пет континената. Само у последњих неколико дана дана, деца из Бугарске, Француске, Холандије и Шпаније су се пријавила. Деца када се врате својим кућама преносе позитивне и спортке и туристичке утиске својој околини. Имамо и редовне доласке деце из Торонта, само захваљујући полазницима кампа који су се вратили у Канаду након кампа, а ми никакву кампању у Северној Америци немамо. Деца су најбољи репрезент свега што ове три регије могу да пруже туристички, а и ми као спортски клуб. Сваке године након кампова најбоље дечаке доводимо у ФК Црвена звезда. Кампови су окренути ка млађој популацији, а дечацима је потребно још неколико година како би дошли до првих стипендијских или професионалних уговора. Имамо пример Милана Шиканића који је потписао стипендијски уговор, а претходно је био полазник кампа — рекао је Турина.

Другу годину заредом, летњи камп Црвене звезде биће организован и у Термама Чатеж. Нешто више рекао је организатор кампа у Словенији Боштјан Корен.

— Претходна година нам је била прва, и морам да кажем да је за прву годину било доста људи и били смо пријатно изненађени. Осим деце, било је и много родитеља, гостију. Очекујемо да ће ове године бити преко 50 учесника кампа, што је и горња граница за квалитетан рад са децом. Ове године планирамо и градњу још једног игралишта што ће бити додатни бенефит за све учеснике не само кампа, него и осталих спортских манифестација. Уговор који имамо са Црвеном звездом доноси максималне бенефите нашој регији. Мислим да бренд Терми Чатеж и бренд Црвене звезде могу допринети и додатној синергији. Очекујемо, што се тиче спортских припрема, експанзију, и то не само ове него и наредних година — рекао је Корен.


Организатор Звездиног кампа на Златибору и директор Спортског центра Чајетина Никола Смиљанић говорио је о искуствима са Златибора.

— Ово је четврти пут да организујемо камп на Златибор. Све већи број деце долзи на кампове, а са њима долазе и родитељи, пријатељи, да их гледају и бодре и све су то пријатељи хотела. Интернациоанлни каркатер кампа говори и о лепоти дестинације, и о квалитету самог кампа. Трудимо се да будемо добри домаћини, како Звезди тако и свим клубовима који долазе на Златибор, а све већи број је екипа које се код нас припремају. Добри услови су пресудни у одабиру наше локације. Утисци свих екипа као и учесника Звездиног кампа су позитивни јер имају и противнике за припреме. Изађу из хотела, и могу да играју утакмицу, не морају да путују и по 200 километара да би одиграли утакмицу. Сви предуслови што се тиче нас, и Црвене звезде, испуњени су — објаснио је Смиљанић.

Организатор Интернационалног кампа Црвене звезде на Јахорини и директор Унистурса Бањалука Зоран Прерадовић већ дуги низ година сарађује са нашим клубом.

— Када сам први пут радио камп 2009. године, први услов је био, пошто је Црвена звезда бренд, да радимо дугорочно. Имамо изванредне резултате, и 2015. године смо у једној смени имали децу из чак 27 земаља. Имали смо помоћ министарства за спорт и министарства за туризам, као и Црвене звезде. Слоган Унис турса је „Ваш поглед у свет“, а дечацима који долазе на камп ће преко Црвене звезде бити отворен прозор у свет спорта. Родитељи који доћу лети са децом на камп, касније почну да нас посећују и зими јер су се уверили какве услове имамо — рекао је Прерадовић.

На крају конференције, Зоран Прерадовић и Предраг Турина уручили су и специјалне захвалнице Драгану Новаковићу, уреднику спортке редакције Радио Телевизије Републике Српске, затим министру трговине и туризма Републике Српске Предрагу Глухаковићу, директору Међународог сајма туризма у Београду Николи Андрићу, и легенди Црвене звезде Јовану Кулету Аћимовићу који је био промотер свих кампова.

NIK_5002.jpgNIK_5004.jpgNIK_5009.jpgNIK_5014.jpgNIK_5015.jpgNIK_5021.jpgNIK_5024.jpgNIK_5028.jpgNIK_5039.jpgNIK_5044.jpgNIK_5047.jpgNIK_5058.jpgNIK_5072.jpgNIK_5091.jpgNIK_5092.jpg

Коментари

* Сва поља су обавезна.
Pošalji e-mail
09012018_Viral_sajt_Aplikacija_levi_1b_DA.png
09012018_Viral_sajt_Aplikacija_desni_1b_DA.png