Звезда угостила високу делегацију Републике Кине

14.8.2024
10:25
No items found.

ФК Црвена звезда је угостила високу делегацију НР Кине све са циљем додатног унапређивања већ добро постојећих односа и јачања сарадње у свим структурама.

Председник Светозар Мијаиловић, спортски директор Митар Мркела, директор Омладиснке школе Никола Јелић, потпредседница ФСС и председница ЖФК Црвена звезда Сандра Сремчевић и директор пословног развоја Стефан Мрљеш, у друштву министра спорта и омладине Републике Србије Зорана Гајића, што довољно говори о значају ове посете, су у вишечасовним разговорима са високом кинеском делегацијом договорили даљи развој и унапређење односа на задовољство обе стране. Кинеску делегацију је предводила потпредседница кинеске Владе Шен Ђикин, заједно са министром за спорт Ђао Ђиданом, директором фудбалског савеза Кине Сонг Каи и замеником генералног секретара државног савета Лиу Ђухуи.

Дочек делегације коју су чинили још 14 високих званичника НР Кине је уприличен у Музеју ФК Црвена звезда, где су наши драги гости имали прилику да сазнају више о историји клуба и великим спортским достигнућима Црвене звезде. Потом је у свечаној сали клуба одржан званични део састанка.

Том приликом, две стране су размениле искуства из већ постојеће сарадње која је превасходно базирана на развоју омладинског фудбала у Кини под патронатом наше Омладнке школе, као и маркетиншког потенцијала Звезде на кинеском тржишту.

Како би се уверили у снагу и капацитете нашег клуба, председник Мијаиловић и спортски директор Мркела су делегацији из Кине представили цео комплекс наше Омладинске школе, а гости су имали прилику да се увере и у начин тренирања у најбољој академији фудбала на Балкану и једној од најбољих у Европи, као и да погледају утакмицу која се у том термину играла на теренима иза југа Маракане. Као спона приликом ових сусрета био је и некадашњи тренер Црвене звезде и доскорашњи селектор репрезентације Кине - Александар Јанковић.

Договорен је низ будућих корака и учвршћивање сарадње, а кинеска делегација је била презадовољна посетом.

Нема сумње да ћемо и у будућности наставити да сарађујемо на овакав начин, кроз размену фудбалског знања, односно развоју пре свега младих и талентованих играча.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon