Упознајте Звездиног ривала - Милан

8.9.2024
14:20
No items found.

Противник Црвене звезде у Лиги шампиона и други тим из Италије са којим ће наши фудбалери одмерити снаге је екипа Милана. Утакмица ће бити одиграна на стадиону "Сан Сиро", 11. децембра у 21 час.

Фудбалско удружење Милан, основано је давне 1899. године. Италијански гигант, је само две сезоне од свог оснивања провео ван "Серије А", што довољно говори колико је овај клуб дуго на највишем фудбалском нивоу. Домаће утакмице играју на стадиону "Сан Сиро", који деле са својим највећим ривалом, те Звездиним противником у Лиги шампиона - Интером. У просторијама клуба се налазе следећи трофеји: седам пехара Лиге шампиона, један пехар клупског Светског првенства, 19 пехара "Скудета", пет УЕФА Суперкупова Европе, два трофеја Купа победника купова, пет трофеја купа Италије, седам италијанских Суперкупова, два пехара "Серије Б", један Митропа куп и три пехара Интерконтиненталног купа. Сви ови трофеји чине фудбалско удружење Милан, једним од најтрофејнијих клубова на свету.

Црвена звезда и Милан су се састајали чак шест пута кроз богату историју оба клуба. Црвено-бели још увек чекају на победу против "Росонера", с обзиром на то да је у шест утакмица, Милан победио два пута, док је четири пута било нерешено. Најпознатији мечеви ова два великана европског фудбала су свакако они из сезоне 1988/89, када је магла "спречила" Звезду да избаци Милан из осмине финала Купа европских шампиона. У првој утакмици тог двомеча, резултат је у Италији био 1:1, да би у реваншу при резултату 1:0 - за Црвену звезду, утакмица била прекинута због магле, те поновљена сутрадан. Након регуларног дела утакмице, резултат је био 1:1, а клуб из Италије је након бољег извођења једанаестераца прошао даље. Испоставило се да им је тај двомеч био кључан, јер су касније стигли до трофеја најбољег европског такмичења. За наш тим су тада играле легенде клуба попут: Стевана Стојановића, Горана Јурића, Илије Најдоског, Рефика Шабанаџовића, Горана Васиљевића, Дејана Савићевића, Роберта Просинечког, Митра Мркеле...

Садашњи тренер Милана је Пауло Фонсека. Португалац је на клупу италијанског великана стигао на почетку ове сезоне. Игра у систему 4-2-3-1, који је сигурно познат нашој екипи. Највећи квалитет Милана "лежи" у брзим крилним играчима и веома чврстим и стаменим штоперима. Почетак сезоне су за "Росонере" обележила бледа издања екипе, што их је довело до тога да у прва три кола најбоље италијанске лиге, још увек не знају за победу. Забележили су два нерешена исхода и пораз, а то их тренутно ставља на тек 14. позицију "Серије А".

Њихов тим "зрачи" квалитетом, а постава је следећа: Мењан - Ернандез, Павловић, Томори, Емерсон - Рејндерс, Фофана - Леао, Лофтус-Чик, Чуквуезе - Абрахам. Са друге стране на клупи за резерве имају фудбалере попут: Габије, Калабрије, Мусе, Куенсе, Пулишића, Окафора и других...

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon