Упознајте Звездиног ривала - Јанг Бојс

11.9.2024
15:30
No items found.

У овогодишњем издању Лиге шампиона, Црвена звезда ће одмерити снаге, са већ добро познатим ривалом - екипом Јанг Бојса. Меч са швајцарским шампионом ће бити одигран 29. јануара 2025. године у Берну, од 21 час.

Клуб из главног града Швајцарске је основан давног 14. марта 1898. године. Стадион на ком играју домаће утакмице је "Ванкдорф", који је специфиничан по томе што су  трибине врло близу терену, који има вештачку подлогу. Трибине њиховог стадиона могу да приме нешто мање од 32 хиљаде људи. Јанг Бојс је клуб који је освајао трофеје само у оквирима Швајцарске. Чак 17 трофеја се налази у музеју Јанг Бојса: 17 пехара швајцарске лиге, осам пехара купа Швајцарске, један швајцарски Суперкуп и један швајцарски Лигакуп.

Наш тим се са швајцарским клубом кроз историју састајао шест пута. Четири пута су се утакмице два клуба играла у оквиру квалификација за најелитније европско такмичење, док су се последња два пута сусрели у групној фази Лиге шампиона. Црвена звезда је клуб познат по томе што зна да игра двомеч утакмице, а ништа другачије није било ни у сусретима са швајцарским шампионом. Први двомеч играо се у сезони 2004/2005, у другом колу квалификација за Лигу шампиона. Први меч игран у Швајцарској, завршен је резултатом 2:2, а голове на том мечу је постигао Никола Жигић. У реванш дуелу у Београду, Звезда је доминантно однела победу у укупном резултату, победом од 3:0. У сезони 2019/2020, Звезда је у плеј-офу за Лигу шампиона такође избацила екипу
Јанг Бојса. У Берну је резултат био пресликан, као и у првом наврату, 2:2. У Београду је додуше, било нешто тесније. Међутим, Милан Родић и Алекса Вукановић су се постарали да црвено-бели уђу у групну фазу Лиге шампиона. У сезони за нама су одигране две утакмице у групној фази најбољег европског такмичења. На "Маракани" је резултат био 2:2, а на другој утакмици у Швајцарској, Јанг Бојс је био бољи од нашег клуба, резултатом 2:0.

Тренер швајцарског тима је педесетпетогодишњи Патрик Рамен, који је на клупу Јанг Бојса стигао почетком ове сезоне. Његов систем игре је 4-2-3-1, са високим пресингом. Јанг Бојс је екипа позната по томе што веома често претрчи много више од свог ривала. Имају праву швајцарску дисциплину, те их је врло тешко ухватити неспремне и ван положаја. Након одличних резултата из прошле сезоне, ову су започели нешто слабије. Након шест одиграних кола у швајцарском првенству, Јанг Бојс се налази на последњем, 12. месту на табели. Имају три нерешена исхода, уз три пораза.

Њихов тим чиме: Келер - Блум, Зукру, Хусић, Хађам - Нијасе, Лупер - Угринић, Малеш, Коли - Итен. Највећа претња по наш тим би могли бити играчи са српским коренима, Даријан Малеш и Филип Угринић, који су вешти са лоптом, те због својих физичких предиспозиција веома незгодни за чување.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon