Упознајте Звездиног ривала - Бенфика

9.9.2024
16:05
No items found.

Први тим са којим ће се Црвена звезда састати у овогодишњем издању Лиге шампиона је један од најтрофејнијих португалских клубова - Бенфика.

Великан из Португала је основан давне 1904. године. У богатој историји, oсвојили су чак 85 трофеја, што их ставља на друго место по броју пехара у Португалу. У својим витринама имају: два трофеја Купа европских шампиона, 38 трофеја португалског националног првенства, 26 трофеја португалског купа, седам трофеја португалског лига купа и девет трофеја Суперкупа Португалије.

Црвена звезда се кроз историју састала само два пута са једним од најтрофејнијих клубова. Оба меча су одиграна у шеснаестини финала Купа европских шампиона. Први сусрет је одигран на Маракани, Звезда је славила резултатом 3:2. Поменуту утакмицу је обележила невероватна партија Рајка Јањанина, који је хет-триком донео нашем тиму победу. Нажалост, у реванш утакмици Бенфика је славила резултатом 2:0, те је прошла у наредну фазу такмичења.

Нови тренер Бенфике је Бруно Лаж. Потписао је уговор са португалским великаном пре само неколико дана, те још увек није водио тим у званичној утакмици. Прошли шеф струке је био Роџер Шмит, који је инсистирао на формацији 4-2-3-1. Игра се, код сад већ бившег тренера Бенфике, базирала на индивидуалном квалитету играча по боковима. У прва четири кола португалске лиге, Бенфика се налази тек на седмом месту на табели, уз остварене две победе, један нерешен исход и један пораз.

Бенфика најчешће наступа у следећем саставу: Трубин - Бах, Отаменди, Силва, Карерас - Бареиро, Флорентино - Престињани, Ди Мариа, Кокчу - Павлидис. Са клупе шансу чекају: Бајрами, Араухо, Ренато Санчез, Рего, Артур Кабрал... Највећи квалитет поседују у офанзиви, те играчи попут Павлидиса, Ди Марие, Артура Кабрала, Рената Санчеза представљају највећу претњу по наш тим.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon