У сусрет противнику – Младост Лучани

26.7.2024
11:56
No items found.

Црвена звезда ће у суботу 27. јула од 20 часова угостити лучанску Младост у оквиру другог кола Суперлиге Србије на стадиону ”Рајко Митић”.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда је против Младости из Лучана до сада одиграла 40 утакмица рачунајући сва такмичења. Црвено-бели су тријумфовали на 33 сусрета, пет дуела је окончано без победника, док је Младост славила у само два наврата. Гол разлика је апсолутно на страни нашег клуба и износи 96:30.

У 21. веку Црвена звезда се тачно 30 пута састала против тима из Лучана. Статистика у новом миленијуму је на страни клуба из Љутице Богдана, јер од тада не знамо за пораз у међусобним окршајима.

Последњи такмичарски дуел између Црвене звезде и Младости је одигран 8. маја 2024. године у оквиру четвртог кола плеј-офа националног првенства. Славили смо на страни са 0:1, захваљујући поготку Александра Драговића. Одиграли смо након тога и меч на летњим припремама у Ужицу, где смо тријумфовали резултатом 1:0 поготком Луке Илића.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за наредни дуел наших првотимаца су доступне ОНЛАЈН, као и на благајнама нашег стадиона у петак до 18 часова, као и на дан утакмице од 12 сати па до почетка сусрета.

Цене карата су следеће:

Север - 400 динара
Исток - 500 динара
Запад - 700 динара
Трибина Синиша Михајловић - 1400 динара

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше шампионе против лучанске Младости, ће моћи да гледају утакмицу другог кола националног првенства путем студијског преноса на Јутјуб каналу Звезда ТВ, као и на Арени Премиум 1 од 20 часова.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда је кренула у одбрану шампионске титуле и осми узастопни трофеј намењен освајачу државног првенства. У првом колу Суперлиге Србије црвено-бели су савладали екипу Јединства са Уба резултатом 4:0 на Маракани. На највећем српском стадиону публика је уживала у лепршавој игри и атрактивним потезима. Кроз голове, у редовима тима Владана Милојевића, су се истакли двоструки стрелац Шериф Ендиаје, те Александар Катаи и Бруно Дуарте, који су по једном затресли мрежу ривала.

Младост је претходне сезоне играла у плеј-офу домаћег првенства, па и у новој сезони клуб из Лучана има циљ да се нађе међу осам најбољих тимова у Србији. Ипак, чета Дејана Јоксимовића није идеално стартовала првенство, с обзиром на то да је претрпела пораз од ОФК Београда на свом терену са 1:2. Иако је Младост повела голом Душана Цветиновића, повратник у најелитнији ранг домаћег фудбала је успео да преокрене резултат и однесе три бода.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Младост наступа у систему 5-3-2, док је тим састављен од претежно искусних играча. На голу је место резервисано за искусног Сашу Стаменковића, некадашњег голмана нашег клуба. Тројица штопера су Душан Цветиновић, искусни Милан Јоксимовић и млади ”бонус играч” Милош Дивац. На позицији десног бека дејствује Александар Варјачић, а са контра стране уз леву аут линију дефанзиву појачава Жарко Удовичић. Капитен тима диригује везним редом, а реч је о тридесетдеветогодишњем Јанку Тумбасевићу. Уз њега су још млади Јован Ћирић рођен 2007. године и Александар Пејовић. Тандем нападача чине десетка тима - Петар Бојић и Никола Ћирковић. Опције са клупе су Никола Андрић, Филип Жунић, Ибрахим Ендиаје, Огњен Бонџулић, Урош Љубомирац, Партик Езе, Огњен Крсмановић…

СУДИЈЕ УТАКМИЦЕ

Главни судија: Милан Илић.
Први помоћник: Александар Марјановић.
Други помоћник: Никола Антић.
Четврти судија: Предраг Јањуш.
ВАР: Александар Живковић.
АВАР: Милан Минић.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Субота:

20:00 Јединство Уб - Партизан
20:00 Железничар - Напредак
ОДЛОЖЕНО: ИМТ - Раднички 1923

Недеља:

18:30 Војводина - Нови Пазар
21:00 Раднички Ниш - ТСЦ
21:00 Спартак - Чукарички

Понедељак:

20:00 ОФК Београд - Текстилац

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon