У сусрет противнику - Бенфика

18.9.2024
10:00
No items found.

Фудбалери Црвене звезде ће у четвртак - 19. септембра, од 18 часова и 45 минута, угостити екипу Бенфике у оквиру првог кола Лиге шампиона, на стадиону "Рајко Митић".

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвено-бели су се са вицешампионом Португала кроз историју састали само два пута. Оба пута у оквиру прве рунде тадашњег најелитнијег европског фудбалског такмичења - Купа европских шампиона. У том двомечу, који је одигран у сезони 1984/1985, обе екипе су славиле меч на домаћем терену.

Прву утакмицу памте сви звездаши, када је након заостатка од 0:2 на полувремену, у игру ушао Рајко Јањанин, који је у наставку дуела постигао хет-трик и тиме донео Црвеној звезди историјски преокрет. Тај меч се завршио резултатом 3:2, а португалски тим је славио у реваншу, на стадиону "да Луж", резултатом 2:0.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за овај дуел доступне су ОНЛАЈН, као и на благајнама стадиона "Рајко Митић".

Цене карата су следеће:

Север и југ: 3500 динара
Исток: 6000 динара
Запад: 7000 динара
Синиша Михајловић: 16000 динара

Навијачи који неће бити у могућности да подрже наше играче на отварању лигашке фазе Лиге шампиона, моћи ће да испрате сусрет путем студијског преноса на Јутјуб каналу Звезда ТВ, као и на Арени Премиум 1 од 18:45.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је прва на табели у Суперлиги Србије. После седам одиграних кола имају 19 бодова, шест победа, те једну нерешену утакмицу. Гол разлика нашег тима износи 21:4, што довољно говори о квалитету игре који пружа наш тим на почетку ове сезоне. Сви досадашњи противници су рутиски савладани, сем лучанске Младости, која је пуком срећом "преживела" на стадиону "Рајко Митић", те однела један бод из Београда. У последњем мечу, црвено-бели су савладали Напредак, резултатом 2:0, а стрелци су били Бруно Дуарте и Мирко Иванић.

Екипа Бенфике је у нешто слабијој форми од очекиване на почетку португалског првенства. Наиме, после пет одиграних рунди такмичења, налазе се на тек петом месту на табели, са 10 бодова. Кикснули су већ у првом колу, против екипе Фамаликаа, када су били поражени 2:0. Ипак, као што је и очекивано, екипа таквог реномеа неће дуго бити у резултатској кризи, те су у последњој утакмици забележили победу над Санта Кларом, резултатом 4:1.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Португалски великан углавном наступа у офанзивној варијанти формације 4-3-3. Међу стативама се налази млади украјински голман - Анатоли Трубин. Стубове одбране представљају Антонио Силва, млади репрезентативац Португала, те искусни Николас Отаменди. По боковима у одбрани делају Александар Бах и Алваро Карерас, бивши играч Манчестер Јунајтеда. Везни ред под контролом држе Флорентино Луис у средини, те Оркан Кокчу и Бенџамин Ролхајсер по ширини. У најофанзивнијој линији играју: прекаљена звезда светског фудбала - Анхел Ди Марија, турски репрезентативац - Керем Актуркоглу и стамени грчки центарфор - Евангелос Павлидис. Опције са клупе за тренера Бруна Лажа су Самјуел Соареш, Артур Кабрал, Андреас Шјелдруп, Томас Араухо...

СУДИЈЕ

Главни судија: Мајкл Оливер.
Први помоћник: Стјуарт Бурт.
Други помоћник: Ден Кук.
Четврти судија: Тони Херингтон.
ВАР: Стјуарт Атвел.
АВАР: Жаред Гилет.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Уторак:
18:45 Јувентус - ПСВ
18:45 Јанг Бојс - Астон Вила
21:00 Бајерн Минхен - Динамо Загреб
21:00 Милан - Ливерпул
21:00 Реал Мадрид - Штутгарт
21:00 Спортинг - Лил

Среда:
18:45 Болоња - Шахтјор
18:45 Спарта Праг - Салцбург
21:00 Клуб Бриж - Борусија Дортмунд
21:00 Селтик - Слован Братислава
21:00 Манчестер Сити - Интер
21:00 Пари Сен Жермен - Ђирона

Четвртак
18:45 Фејенорд - Бајер Леверкузен
21:00 Аталанта - Арсенал
21:00 Атлетико Мадрид - Лајпциг
21:00 Монако - Барселона
21:00 Брест - Штурм Грац

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon