Панчев: Звезда прави успехе у континуитету, Маракана је чудо

30.8.2024
17:00
No items found.

Један од најбољих нападача у историји Црвене звезде је чувена Кобра - Дарко Панчев, који добро познаје домете клуба са којим се попео на врх Европе и света, али и једног од наших противника у Лиги шампиона - Интер.

- Годинама ствари у фудбалу се мењају, те је сада много теже и већи је успех бити учесник групне фазе Лиге шампиона. Једноставно фудбал зависи од новца. Источноевропски клубови су раније били јачи, а поред тога сада и играчи врло млади напуштају клобове и тешко их је задржати. Екипе са истока Старог континента више нису толико конкурентне. Међутим, ово што Звезда ради је изванредан успех. Пласман у Лигу шампиона доноси финансије и сјајне утакмице. У претходних осам година Црвена звезда је постигла одличне резултате. Руководство на челу са генералним директором Звезданом Терзићем и спортским Митром Мркелом, као и остатком управе, су демонстрирали перфектан рад и то је све довело до успеха - рекао је Панчев.

Извођач последњег једанаестерца у Барију се осврнуо на меч плеј-офа за пласман у најелитније клупско такмичење у Европи.

- Утакмица против Боде Глимта је одлично одиграна. Говорио сам још за време првог мандата Милојевића да је реч о изузетном тренеру, иако га не познајем лично и нисам пре тога пратио његов рад. Допада ми се како ради посао, зна да постави тактички екипу и тим је физички одлично припремљен за све захтеве међу којима је и високи пресинг. О мотивацији не треба говорити, зна се како је то када играте пред пуним стадионом. Норвешки представник је одлична екипа која зна да игра, али у Београду су једноставно потонули у гротлу Маракане. Звезда је била пуно боља и заслужено се пласирала у Лигу шампиона.

Панчев је након Црвене звезде носио дрес италијанског Интера, а један од најбољих центарфора у историји нашег клуба је детаљно говорио о нашим противницима у Лиги шампиона, међу којима су и “Нероазури”.

- Драго ми да је жреб изузетно атрактиван, јер ће звездаши моћи да дођу на стадион да уживају и гледају добре екипе. Некада је боље играти против сјајног тима и изгубити утакмицу, него бити ривал некој “слабијој” или мање актративној екипи и доживети пораз. Мислим да навијачи могу да буду задовољни. Дочекаћемо пре свега Барселону, Бенфику, ПСВ који је добра и атрактивна екипа, као и Штутгарт. Немци гаје карактеристичан фудбал, а Штутгарт је некада био много бољи, али је пао кроз последње две деценије. Када су у питању гостовање само велика екипа као што је Црвена звезда може два пута да гостује на Сан Сиру. Интер је последњих година квалитетнији од Милана, али се сећамо пре неколико сезона када смо остали поражени са 1:0, а имали смо добре прилике и требали смо сигурно да изједначимо резултат. Доказали смо већ да можемо да играмо против најбољих и зашто да се не надамо изненађењу. Момци су добили прилику да се покажу пред великим аудиторијумом - закључио је Панчев.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon