Омладинци сигурни против Трајала

25.8.2024
19:57
No items found.

Омладинци Црвене звезде су у другом колу Омладинске лиге Србије савладали екипу Трајала у Крушевцу, резултатом 0:3. Први погодак на утакмици је постигао Дарије Маркочевић, а коначан резултат су у последњим моментима меча поставили Урош Тегелтија и Огњен Теофиловић. Феноменалну игру је пружио голман Вук Драшкић, који је одбранио пенал у другом делу игре.

Трајал - Црвена звезда 0:3 (0:1)

Стадион: ”СЦ Борац”, Бивоље.

Судија: Стефан Ђокић.

Стрелци: Маркочевић у 33, Тегелтија у 90. и Теофиловић у 92. минуту.

Жути картони: М. Марковић (Трајал), Ранковић, Тегелтија, Маркочевић, Василић (Црвена звезда).

Трајал: Н. Марковић, Мајсторовић (од 73. Вучковић), Д. Радивојевић, Ђ. Радивојевић, Милосављевић (од 73. Благојевић), М. Илић, Ћилерџић, М. Марковић, Вучић, Марјановић (од 55. Д. Марковић), Прибојац (од 86. Рајковић).

Резерве: Вукајловић, Благојевић, Д. Марковић, Ивезић, Рајковић, Павловић, Вучковић.

Црвена звезда: Драшкић, Ристовски (од 82. У. Илић), Ранковић (од 87. Бубања), Василић (од 61. Тасић), Ђорђевић (од 56. Тошић), Стојановић, Рамадани, Маркочевић (од 71. Теофиловић), Тегелтија, Костов, Фол.

Резерве: Максимовић, У. Илић, Тасић, Теофиловић, Тошић, Гудељ, Бубања.

Прву прилику на утакмици имала је Црвена звезда преко Василија Костова, који је у четвртом минуту шутирао из слободног ударца са 20 метара. Међутим, покушај је завршио изнад пречке. До изражаја је дошао квалитет чувара мреже црвено-белих - Вука Драшкића када су у 15. минуту играчи домаћег тима шутирали два пута из непосредне близине, али је оба пута феноменално одреаговао млади голман.

Драшкић је одисао самопоуздањем на голу Звезде, те је поново одлично одреаговао у 19. минуту утакмице, када је сјајно проценио контранапад Трајала и својим излетањем спречио опасност по своју мрежу. У 28. минуту је велику прилику пропустио Костов, који је након центаршута Ристовског са леве стране, ударио лопту главом, али је она завршила поред десне стативе. Ранковић је покушао ударцем са дистанце у 32. минуту утакмице, али је и његов шут завршио преко пречке.

Неколико десетина секунди касније је сјајно по десном крилу продором направио предност Василић, који је затим лопту убацио у петерац, где се налазио Маркочевић, а нападачу нашег тима није било тешко да постигне погодак за предност.

Друго полувреме је Звезда такође започела "силовито", па је у прва четири минута имала три велике шансе пред голом противника преко Тегелтије и Ристовског, али је сваки пут квалитетно одреаговао голман Марковић. У 51. минуту је Василић повучен за дрес у казненом простору Трајала, те је главни арбитар показао на белу тачку. Ипак, млади капитен Маркочевић није успео да погоди мрежу са 11 метара.

Играо се 56. минут када је Ђорђевић сјајно прошао по десној страни, те ”боцнуо” голмана Трајала, али је штопер домаћег тима успео да избаци лопту са гол линије. Неколико тренутака касније је још једном Ристовски перфектно "наместио" шансу Маркочевићу, али је његов ударац након центаршута завршио тик изнад оквира гола.

Постигао је други погодак за Звезду на утакмици у 77. минуту Виктор Стојановић, међутим наш дефанзивац је био у недозвољеној позицији.

Велику шансу су пропустили домаћини меча, када је Михајло Илић извео казнени ударац, а Вук Драшкић сјајном реакцијом задржао предност свом тиму. Успела је Звезда да отклони дилему победника у 90. минуту преко Уроша Тегелтије. Прихватио је десни бек лопту у шеснаестерцу ривала, а затим се сјајно дриблингом наместио на леву ногу и матирао голмана екипе из Крушевца. Коначних 0:3 је поставио резервиста Теофиловић рутинском реакцијом у 92. минуту дуела.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon