На данашњи дан - Звездина рапсодија против Колкхетија

29.7.2024
03:00
No items found.

Црвена звезда је 29. јула 1998. године савладала Колкхети са 7:0 на Маракани у оквиру првог кола квалификација за Куп УЕФА. Била је то феноменална представа црвено-белих на легендарном стадиону и вече Драгана Мићића, који је уписао хет-трик.

Фудбалери нашег тима су први меч одиграли на гостујућем терену и славили резултатом 0:4. У листу стрелаца су се уписали Огњеновић и Пантелић, док је Аћимовић постигао два гола. Резултат из Грузије је омогућио црвено-белима да у реваншу играју растерећено. Седам дана касније на стадиону “Рајко Митић” првотимци Звезде су приказали сјајну игру и славили убедљивим резултатом.

Звезда је реванш отворила фуриозоно, па је тако Миодраг Пантелић погодио већ у 28. минуту за 1:0, док је предност дуплирао чувени Перица Огњеновић са беле тачке у 45. минуту дуела. На почетку другог полувремена поново је заблистао Огњеновић погодивши за 3:0 само два минута од почетка другог дела игре.

Након седам минутa у листу стрелаца се уписао и Јован Гојковић, да би потом Мићић ступио на сцену. Постигавши три гола у 56, 69. и 89. минуту ласкаво признање играча меча је припало њему, док је Звезда забележила једну од најубедљивијих победа на међународној сцени.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon