Moћ Маракане – Кајзерслаутерн 1996

25.8.2024
17:33
No items found.

Да је наш стадион неосвојива тврђава потврдио је дуел из 1996. године, када је у Београду гостовао Кајзерслаутерн. Звезда је након минималног пораза у Немачкој, убедљиво савладала поменути тим са четири гола у мрежи.

У првој утакмици је немачки тим славио поготком Вегмана у 59. минуту. Како није примио гол, Кајзерслаутерн је на реванш кренуо са пуно оптимизма и сигурности да је веома близу пласмана даље, међутим наши фудбалери нису тако мислили и веровали су у преокрет.

Крцата Маракана је дочекала други дуел ова два тима, а на трибинама је било чак 60.000 навијача. Невероватна атмосфера је била поприште једног од најубедљивијих европских тријумфа Црвене звезде.

Није прво полувреме оправдало очекивања многобројне публике, док су црвено-бели покушавали да створе шансу за гол, Немци су суверено чували стечену предност на свом стадиону. Ипак, почетком другог дела игре се све променило, а навијачи нису били свесни да ће присуствовати голеади својих миљеника.

Играо се 55. минут утакмице, када је Зоран Јовичић упослио Дејана Станковића који је са ивице шеснаестерца шутирао по земљи и погодио за изједначење у укупном резултату. На други погодак се чекало све до продужетака. У току је био 97. минут, а након одбитка у шеснаестерцу, лопту је на десну ногу наместио поново Станковић, те ударцем из волеја донео преокрет свом тиму, односно вођство од 2:0 на Маракани.

Од тог тренутка на терену је постојала само једна екипа, што је потврдио Зоран Његуш фантастичним голом у 107. минуту. Све је урадио сам фудбалер Звезде, те са више од 20 метара савладао индиспонираног Рајнкеа. Коначан исход сусрета је поставио Миодраг Пантелић након контранапада у последњим тренуцима утакмице.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon