Милојевић: Представљамо Звезду и Србију, морамо да будемо храбри

18.9.2024
13:45
No items found.

Звезду сутра од 18:45 очекује утакмица Лиге шампиона против Бенфике, а очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба нашег тима Владан Милојевић.

- Поносан сам на пласман у Лигу шампиона. То нам је био циљ, то нам је била жеља. Тешко је из квалификација се пласирати у Лигу шампиона. Ово је сад нови формат, од јуче се навикавамо на такво такмичење, и поносан сам што је Звезда учесник једне нове фудбалске ере у првој години. Борили смо се за ово, желели да будемо са најбољима, и велика нам је част што ћемо угостити великане европског фудбала. Спремамо се за сваку утакмицу, али као што рекох, морамо да и уживамо у њима. Велики је ово успех за Србију, а ми смо свесни да осим Звезде представљамо и Београд и Србију. Ово је велики успех за земљу која није велика, али ће сви који дођу моћи да се увере у лепоту Београда. Сви морамо да уживамо у томе, и ми актери и навијачи, и они који буду крај малих екрана - почео је Милојевић.

Говорио је и о свом тиму, али и о Бенфици.

- Видећемо ко ће играти сутра, имамо малих проблема. Бенфика је велики клуб, не бих ни трошио речи, јер је све што кажем премало за таквог великана. Не мислим да су у кризи. Имају повређене играче, можда је механизам мало пољуљан, али очекујем добру утакмицу против фантастичне екипе. Даћемо све од себе да испунимо све договоре. Никад не причам о томе ко је фаворит, то је за новинаре. Не мислимо ми о томе, већ смо усмерени да играчи буду потпуно фокусирани и дају све од себе. Тражим од екипе само то, да радимо оно што тренирамо и да верујемо у себе. Ми смо добар тим, и треба да испоручимо тај максимум на терену. Ово је Лига шампиона, играмо против велике Бенфике и даћемо све од себе да одрадимо утакмицу на најбољи могући начин. Видећемо колико ћемо успети у томе, али ја то тако видим, не кроз призму фаворита.

Осврнуо се Милојевић и на здравствени билтен.

- Није реч ту о здравственим проблемима, већ о томе да ли су играчи који су дошли скоро на високом нивоу физичке спреме. Очекује нас висок интензитет сутра, и у разговору са медицинским и фитнес стафом ћемо видети колико кога можемо да користимо. Интегришу се нови играчи, али није то једноставно. Није ту само питање о првих 11, утакмица траје 90 минута. Не бих волео да неког играча због минутаже изгубимо на дужи период.

Не мисли Милојевић да је Бенфика у кризи.

- Свака екипа има проблеме у току сезоне и то је нормално. Неко на почетку, неко на средини, неко на крају. Међутим, код великих екипа су те ситуације врло кратке и не праве промену гледе шире слике. Дошао је тренер који их добро познаје, а са њим је стигла и нова енергија. Бившег тренера Шмита изузетно ценим, још из времена Леверкузена и Кине. Оставио је дубок траг у Бенфици, али и нови тренер је тај који познаје систем. Мора то да се разуме, да су то клубови који имају систем који је утемељен већ годинама. Када је то случај, и када то функционише, онда кадровске промене не праве велике проблеме.

Шеф стручног штаба нашег тима се осврнуо и на нови формат такмичења Лиге шампиона.

- Нови формат подиже фудбал на други ниво. Свесни смо да је фудбал индустрија. Србија је мала земља која је свашта прошла претходних деценија, и противници ће нам углавном долазити из развијенијих држава. Тамо су велика улагања у фудбал. У Енглеској је фудбал можда и трећа грана привреде. Нас то не треба да занима, иако је чињеница да је то тако, јер смо ми спортисти и хоћемо да се такмичимо. Имамо страст и навијаче, а Маракана је позната не само у Европи, већ и у свету. Мени као Звездином детету је изузетно драго што могу да играм у таквом амбијенту. Имамо наше навијаче који нас подржавају. Има наравно навијача и у Европи, али са овом емоцијом ништа не може да се пореди.

Не плаши се Милојевић пораза, не размишља у том смеру.

- Питали сте ме и пред Ливерпул да ли сам се уплашио јер је Марибор изгубио 7:0 од њих. Не гледам у том правцу. Па шта и да изгубимо? Хоћемо да играмо фудбал и да уживамо. Ми јесмо мала земља која је у елитном такмичењу. Није то сензација и није успех Владана Милојевића, већ Црвене звезде као бившег европског првака. Ми тек сад видимо колико каскамо гледе спорта. Гледам стадионе, дивни су, три стадиона је држава направила. Није ни "Алијанц Арена" тек тако направљена, потрбена је била помоћ. Хвала држави што нам омогућава да будемо конкурентни. Могу и ја вама да причам о буџетима и да поставим контра питање, али не гледам то тако и не желим да излазим из оквира спорта. Није ово борба Давида против Голијата, већ нас очекује лепа утакмица против великана. Знам доста о Бенфици, причао сам са Фејсом кога сви добро знате, оставио је траг у Португалу. Долази нам у госте велики, трофејни клуб, и не смемо да се плашимо. Морамо да будемо храбри, да се боримо, да будемо спортисти. Видећемо на крају шта и како, али морамо да будемо искрени према себи. Ситница ће да одлучи - аут, прекид, фаул.

Наставио је Милојевић да говори о квалитетима Бенфике.

- Не могу о тактици да говорим, барем њиховој, али сам сигуран да им не прави разлику да ли су домаћини или гости. Имају свој план, а данас је таква ера да је тешко изненадити било кога. Ми смо екипа која добро ради, на физичком плану смо доби, а што се интензитета тиче, већи је свакако у Европи него у Суперлиги. Похвално је што је ове сезоне наша лига квалитетнија, од инфраструктуре, бољих играча, већих буџета осталих клубова, што значи и нама. Ми играмо домаћу лигу, значи нам да су нам ривали што бољи противници.

Звезда је 19.9.1984. победила Бенфику 3:2, да ли ће се историја поновити?

- Познајем Јањанина, диван је човек. Знам да живи у Грчкој годинама, као и то да ће сутра бити на утакмици. Биће ми драго да га видим - подвукао је Милојевић.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon