Милојевић: Ово смо желели од почетка, пружићемо максимум

21.10.2024
20:25
No items found.

Фудбалери Црвене звезде гостују екипи Монака у трећем колу Лиге шампиона, а очекивања пред утакмицу изнео је шеф стручног штаба нашег клуба – Владан Милојевић.

-Монако ове сезоне игра јако добар фудбал. Ади Хитер је доласком променио ДНК екипи, игра се са доста динамике и енергије. Играчи су на сјајан начин прихватили новог тренера и свакако имају доста самопоуздања, што се види по играма у француском шампионату, као и Лиги шампиона. Тачно је да имамо доста проблема, од самог почетка сезоне трају. Морамо константно да мењамо од формација до самих играча. Неки фудбалери имају велики утицај на нашу игру, тренутно их немамо у саставу. Ми смо у Лиги шампиона, желимо да изађемо и да се боримо, те ћемо видети како ће се завршити утакмица – започео је Милојевић.

Осврнуо се стратег наше екипе и на претходне мечеве.

-Тачно је да смо правили доста индивидуалних грешака у прве две утакмице. Велика је разлика играти у нашој лиги и Лиги шампиона. Разговарали смо доста о томе шта можемо да променимо, где да исправимо грешке, сигурно нико од њих то није намерно урадио. Играмо против једног изузетно јаког и снажног противника, са високим пресингом. То је француска екипа са немачким стилом, грешака ће бити, али оне морају бити сведене на минимум.

Репрезентативна пауза смањује количину тренинга и време за припрему.

-Имамо план утакмице, спремали смо се за овај меч. Много нам отежава чињеница да имамо доста репрезентативаца и да после паузе имамо мало времена да се спремимо за наредне изазове. Оно на чему би требало да радимо, не можемо да стигнемо. Свакако, ми смо спремни и видећемо како ће све то изгледати. Покушаћемо да угрозимо противника у сегментима где буде најслабији.

О повредама Глазера и Дркушића.

-Неће бити сигурно са нама, видећемо на који временски период. Дркушић је такође повређен, повредили су се током  обавеза у репрезентацијама, ми на то не можемо да утичемо. Поготово на Глазера, имао је већ једну повреду, покушали смо да га излечимо, али се вратио након репрезентативних обавеза поново повређен. Играчи не могу да издрже тај ритам, те често долази до проблема. Причамо о Лиги шампиона, без икаквог алибија, то од мене никада нисте чули, али без Глазера, Иванића, Мимовића, Дркушића, Хванга који је отишао... То су фудбалери који су имали утицај на нашу игру. За све је потребно време, приморани смо на иновације, али шта је ту је. Играчи се враћају са репрезентативних утакмица, где је наш посао што пре да их залечимо и вратимо у ритам. Лига нација није више такмичење са пријатељским утакмицама, нису мечеви у којима наступају резервни фудбалери. Оно сада доноси велике бенефите и сви гледају свој интерес. Кога нема, без њега се мора. Даћемо све од себе, покушаћемо да решимо и тај проблем.

Дуел са Барселоном далеко, фокус само на утакмици са Монаком.

-Добили смо изузетно атрактивне противнике. Сви су они лидери у својим лигама, долазе из најбољих првенстава. За мене је најважнија наредна утакмица, ово нам је био циљ, има времена до следећег меча, сада смо фокусирани само на оно што следи – поручио је Милојевић.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon