Милојевић: Прилика за доказивање

21.11.2022
5:00
No items found.

Пред пријатељску утакмицу између Црвене звезде и Зенита која ће бити одиграна од 18 часова, одржана је конференција за штампу на којој се наш тренер Милош Милојевић обратио руским медијима.

- Хвала домаћину што су нас позвали да одиграмо утакмицу и скратимо паузу до почетка припрема и другог дела сезоне који нас очекује. Имамо прилику да одмеримо снаге са добрим противником у сјајним условима. Очекујем добру утакмицу и да се представимо у најбољем могућем светлу. Звезда увек жели да победи, али пита се и противник. Имамо много играча који су у репрезентацијама, тројицу на Светском првенству и доста њих који игра пријатељске утакмице за свој национални тим у овом прозору. Такође и репрезентација Србије до 21 године игра... У овом тренутку гледамо ка играчима који нису у првом плану да покажу да вреде и да су добри за Црвену звезду. Увек гледамо да унапредимо нашу игру - почео је Милојевић.

Занимало је медије из наше братске земље како Милојевић процењује домете репрезентације Србије на текућем Светском првенству.

- Доста зависи од прве утакмице, али надам се добром резултату. Битно је за српски фудбал да то буде тако, за репрезентацију, али и за играче и нас тренере да се афирмишемо. Верујем у репрезентацију. После дужег времена осећа се максимална подршка јавности и народа и надам се да ће тако остати током целог турнира. Треба бити реалан и ићи корак по корак. Прво да се прође група, а онда имамо шансу и за нешто више.

у Звезди је и талентовани Рус - Јегор Пруцев.

- Реч је о младом и у перспективи добром играчу. Има ту срећу или несрећу да игра на позицији где су нам најбољи играчи - Катаи, Иванић и Митровић, а то је жестока конкуренција. Пробали смо да га померимо ка везном реду, али свакако је пред њим период рада и доказивања. Заиграће против Зенита, а на њему је да искористи шансу и да покаже да може да нам помогне у другом делу сезоне.

Чека Милојевић зимске припреме...

- Екипа је била прављена за Лигу шампиона у тренутку кад сам дошао. Био је мали ментални пад и разочарење јер смо сви желели да играмо Лигу шампиона. Квалитет постоји, оно што смо урадили у кратком периоду у виду физичких и фудбалских параметара у смислу тога да смо се подигли за бар 20 посто, говори о реалним и добрим стварима. Нисмо имали пуно простора за рад, играли смо утакмице на свака три дана. Недостаје нам тај припремни период и тек кад прођемо то, имаћемо реалну слику.

Прокоментарисао је Милојевић чињеницу да руских клубова, као ни репрезентације нема на међународним такмичењима.

- Ми у Србији знамо како је то бити искључен из спортских догађаја, крајем прошлог века нам се то десило. Спортисти не треба да испаштају. Лично, бавим се само фудбалом и волим руске екипе и репрезентацију. Фудбалски свет је дефинитивно ускраћен за њих. Да ли је то исправно или не, мој одговор не може да промени ништа, али оно што знам је да је квалитет фудбала са руским екипама бољи - подвукао је Милојевић.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon