Кадети сложни: Да поновимо историјску сезону

7.7.2024
10:16
No items found.

Кадетска селекција Црвене звезде је упалила моторе и започела припреме за наредну сезону, а план припрема до самог шампионата, као и сама очекивања пред старт такмичења је изнео помоћни тренер – Филип Остојић.

- Очекивања су као и сваке сезоне до сада. Идемо на титулу, да што више њих развијемо да дођу до првог тима, да буду спремни за веће захтеве. Једва смо чекали да се окупимо, имали смо времена да се одморимо, али такође и да спремимо припремни период, као и саму екипу - започео је Остојић.

Доста познатих лица, с обзиром да је прошле сезоне уз генерацију 2007. стасало фудбалера и из млађе генерације.

- Значи много када имате пар помака који су већ нешто прошли са вама. Од њих се у овој сезони очекује да буду носиоци екипе. Доста је важно за тренажни процес, екипу, али и нама тренерима да имамо неку спону између играча и нас и да знају шта тражимо од њих.

Открио нам је помоћни тренер и план до самог почетка шампионата.

- Идемо 21. јула у Врњачку Бању, тамо ћемо одиграти три утакмице. Пре поласка имамо један меч овде и за сам крај две утакмице пред почетак првенства.

Црвена звезда је имала чак десет фудбалера на претходно одржаном Европском првенству до 17 година, а стручни штаб се нада да ће успети да понове или надмаше учинак ове сезоне.

- Сигурно да нам значи пуно, јер је доста играча било из наше селекције. Ми то сматрамо додатном сатисфакцијом да наставимо да радимо још боље и више, како би свака наредна била још боља од ове - завршио је Остојић.

Један од играча из генерације 2008. је и Алекса Дамјановић, који је прошле сезоне такође био актер кадетског шампиона Србије.

- Прошле сезоне сам био у овој селекцији, сада сам опет ту. Циљ наравно остаје исти, а то је да освојимо титулу. Много ми значи што сам већ играо претходне сезоне, стекао сам искуство и надам се да ћемо да поновимо успех од прошле године - рекао је Дамјановић.

У сезони иза нас је био најбољи стрелац, наступио на Европском првенству, а сада је међу главним носиоцима екипе.

- Имао сам много лепу годину иза себе, био сам најбољи стрелац, иако сам најмлађи у екипи у том тренутку. Много сам лепих ствари прошао и урадио, Европско првенство које је уаиста сјајно искуство за мене, а од ове сезоне не очекујем ништа мање. Даваћу све од себе, као што сам чинио увек и верујем да ће бити још боља него прошла.

Верује у још једну титулу у низу.

- Сигуран сам да ћемо дати све и на терену и ван њега да поновимо успех, а уколико нам то пође за руком, надам се да ћемо поновити прошлу сезону и освојити још једну титулу - подвукао је Дамјановић.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon