Кадети рутинирали Бродарац

18.9.2024
13:00
No items found.

Изабраници Слађана Николића, доминантно су савладали екипу Бродарца са 3:0, у оквиру шестог кола кадетске лиге Србије. Утакмицу у којој је Звезда могла да победи и много убедљивије, обележили су голови које су постигли Петар Крстић, Алекса Петровић и Лука Зарић.

Црвена звезда - Бродарац 3:0 (2:0)

Стадион: "Терен омладинске школе Црвене звезде".

Судија: Дарко Јекнић.

Стрелци: Крстић у 19, Петровић у 37. и Зарић у 59. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Станковић, Драгићевић (Бродарац).

Црвена звезда: У. Николић, Паповић, Ивковић, Л. Николић , Стрика, Журић (од 63. Мрваљевић), Јевђић (од 82. Вранић), Петровић (од 75. Карановић), Зарић (од 63. Суботић), Д. Јовановић (од 63. Милашиновић), Крстић.

Бродарац: Станковић, Раичевић, Исаковић (од 60. Оцокољић), Балиновац, Карапанџић, Павковић (од 46. Калањ), Божић, Ј. Николић (од 64. Спасојевић), Драгићевић, Цвијетић (од 67. Пејовић), У. Јовановић (од 46. Вучак).

Првих петнаест минута утакмице је обележила велика агресивност нашег кадетског тима, који је довео до тога да изабраници Слађана Николића праве прегршт прили ка пред голом гостију, док се екипа Бродарца углавном бранила са свих 11 фудбалера иза лопте.

Постигла је Црвена звезда погодак из прве велике прилике на утакмици. У 19. минуту утакмице, након што је Петровић првобитно нанизао неколико играча Бродарца својим сјајним потезима са лоптом, упутио центаршут који је завршио у ногама Јовановића, који је затим лопту проследио до Павла Крстића, а он је беспрекорно изградио себи позицију, те из петерца савладао чувара мреже Бродарца. После поготка који је постигао Крстић, ритам утакмице је у потпуности опао, а то је одговарало нашим фудбалерима, који су имали посед лопте на својој страни.

У 36. минуту утакмице је сјајно Јевђић проиграо Зарића, а крилног нападача је у један на један ситуацији, оборио голман Бродарца, те је за наш тим судија Дарко Јекнић досудио казнени ударац. Најстрожу казну је искористио Алекса Петровић, који је повисио предност Црвене звезде на 2:0. Већ у следећем нападу је борбени Лука Зарић "ишчепркао" лопту од играча Бродарца, те је проследио Петровићу, а стрелац другог Звездиног гола је замало био непрецизан. Од 37. минута и другог постигнутог гола, пулени Слађана Николића су наставили са притиском на последњу линију противника, те су стварали велики броју полуприлика, али је мрежа гола који је чувао Станковић, мировала до краја првог дела утакмице.

Почетак другог полувремена је такође протекао у знаку Црвене звезде. Дефанзивни играчи Бродарца, нису имали решења за вихорна крила нашег тима, која су константно била претња у протрчавањима иза леђа својих чувара. Огромну шансу је у 53. минуту утакмице имала Звезда из контранапара. Прво је Крстић шутирао са ивице казненог простора, а затим је на одбијену лопту налетео Јовановић који је опробао са ивице петерца, али је оба покушаја Станковић успео да одбрани.

Након новог соло продора, Зарић је центаршутем пронашао Јовановића, којег су дефанзивци Бродарца саплели у петерцу, те је нови пенал досуђен за наш тим. Овог пута са беле тачке прецизан је заслужено био Лука Зарић, који је Станковића послао на супротну страну и донео Звезди трећи гол на мечу. Ни после трећег поготка нису фудбалери у црвено-белом одустали од офанзивног приступа овој утакмици. И после замена на крилним позицијама које је изрвшио Слађан Николић, су наши играчи наставили са потпуном доминацијом по бочним деловима терена. у 75. минуту је Петровић опробао свој шут из слободног ударца са 20 метара, те био веома близу поготку, али му се пречка испречила на том путу. Ударац је у 88. минуту уписао и леви бочни играч нашег тима Стрика, који се сјајним лажњаком ослободио свог чувара, а затим шутирао тик преко гола.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon