Иза југа Маракане - Авдић ишчекује повратак на терен

3.10.2024
11:10
No items found.

Фудбалски клуб Црвена звезда је одувек важио за тим који негује своју академију, те пружа шансе талентованим младим фудбалерима, како би касније постали квалитетни играчи и пре свега људи. У складу са тим, три млада фудбалера су у данима за нама, продужила уговор са нашим клубом. Поред Андрије Максимовића и Вељка Милосављевића, то је урадио и суперталентовани Адем Авдић. Седамнаестогодишњи леви бек који тренира са првим тимом, потписао је уговор колико му то правила максимално дозвољавају - до 2027. године. Авдић се тренутно опоравља од повреде, те је у процесу рехабилитације, а он очекује да се веома ускоро нађе на терену.

- Опоравак тече глатко, све иде према плану. Био сам забринут због повреде, али више нисам, јер сам уз помоћ наших доктора и физиотерапеута у све бољем физичком стању. Што се тиче утакмица, ја већ тренирам групно, са тимом, дакле нисам више у индивидуалном програму, у складу са тим, очекујем да ћу моћи да помогнем тиму већ после репрезентативне паузе - започео је Авдић.

Помно прати своје вршњаке у омладинском тиму, као и сениорске колеге.

- Пратим све селекције Црвене звезде, то су све моје колеге и другари, а поједини су и вршњаци. Што се тиче фудбалера из првог тима, са којима сада и тренирам, неизмерно ми је драго што су успели у неком свом циљу, а то је реформисана Лига шампиона. Наравно, сад су и апетити порасли па се очекује нешто веће, али, треба ићи корак по корак. Омладинска селекција нема баш најбољи могући старт у Лиги шампиона за младе, али не бринем. То је једна сложна група суперталентованих момака, те ни најмање не сумњам да ће сви заједно, укључујући и мене, изаћи из овог периода много бољи и јачи. Ту је тренер Милијаш, који увек зна шта да ради. Има огромно искуство и већ је све ово прошао, те ће он и цео стручни штаб сигурно знати како да изведу екипу на прави пут.

Осврнуо се на своје време проведено у првом тиму Црвене звезде.

- Са првим тимом сам већ дужи период, тако да сам се сада већ и привикао на њихов начин тренирања, ритам и брзину. Потребно ми је још мало осећаја после повреде, али ће све то кроз коју недељу доћи на своје место. Само то време које проводим са првотимцима је нешто веома битно за мене. Све је на озбиљнијем нивоу и то искуство које сви фудбалери деле са мном је непроцењиво за мој развој. Највише ме саветује капитен - Урош Спајић, како о фудбалу, тако и о правилном спортском животу, те сам му много захвалан због тога. Наравно, и други фудбалери су ме прихватили сјајно, али он обавља свој капитенски посао, те заиста излази у сусрет нама млађима, за све што треба - кроз осмех је објаснио талентовани дефанзивац.

За крај, Авдић је говорио и о раду са тренером Милојевићем.


- Сарадња са тренером какав је Владан Милојевић је беспрекорна. Увек је ту на располагању и вољан да помогне. Не прави разлику између нас млађих и наших старијих саиграча, што ми помаже да брже сазрим. Заиста сам задовољан какав однос имам са њим, и мислим да је сјајно имати таквог тренера, те су и добри резултати само потврда његовог рада - закључио је Авдић.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon