ИН МЕМОРИАМ – Божидар Церовић (1947 – 2018)

11.9.2024
12:00
No items found.

На данашњи дан нас је пре шест година напустио некадашњи потпредседник Управног одбора Фудбалског клуба Црвена Звезда – Божидар Церовић, који је преминуо у 71. години живота.

Божидар Церовић је у наш клуб стигао још као младић са сада актуелним председником Светозаром Мијаиловићем. Године 1987. је изабран за председника Извршног одбора. Учествовао је у креирању чувеног петогодишњег плана, те је на тај начин био је један од актера највећих спортских успеха Црвене звезде, када се наш тим попео на врх Европе и света 1991. године.

Последњих година живота је обављао функцију потпредседника Управног одбора, а последње успехе које је доживео са Звездом је пласман у Лигу Европе, док је само годину касније био у клубу када јенаш клуб обезбедио дуго очекивано учешће у Лиги шампиона.

Звездаши и Маракана га никада неће заборавити, а сви навијачи, као и сам клуб му дугују вечну захвалност на изузетном пруженом доприносу. Божидар Церовић је љубав према Црвеној звезди преносио и на студенте, а своје име је вечно уткао у историју Црвене звезде, те са поносом можемо да кажемо да сећање на њега живи и дан данас.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon