Дудић: Маракана предност Звезде коју нико нема

31.8.2024
11:30
No items found.

Фудбалери Црвене звезде ће у Лиги шампиона снаге одмерити са Јанг Бојсом и ПСВ-ом, а један човек сигурно зна рецепт како доћи до тријумфа против поменутих екипа. Бивши фудбалер нашег клуба - Милан Дудић верује у моћ Маракане у сусрету са холандским тимом, као и квалитет екипе Владана Милојевића.

-Увек је лепо присетите се та два дуела и макар на тренутак вратити успомене. Имала је та генерација нешто посебно, а Маракана је против Јанг Бојса и ПСВ-а показала зашто важи за неосвојиву. Холанђани су тада предвођени Ван Бомелом ишли све до полуфинала Лиге шампиона, а ми смо их победили на нашем стадиону. Невероватно је када играте пред пуним стадионом, навијачи су нам дали ветар у леђа и ми смо у том моменту дали дупло више од својих могућности - започео је Дудић.

Атмосфером у Београду је одушевљен, против Бодеа је Звезда показала квалитет.

-Заиста смо деловали фантастично. У Норвешкој је виђен тотално другачији развој ситуације, док смо у Београду били сјајни. Милојевић је одлично поставио тактику на коју играчи Бодеа нису могли да одговоре. Показали смо да смо квалитетнија екипа и да заслужујемо пласман у Лигу шампиона. У онаквој атмосфери је немогућ други сплет догађаја, видело се да су се гости збунили, сигурно да је много другачији доживљај када играте пред висе од 50 хиљада људи. Не знам шта ће бити до краја прелазног рока, али верујем да имају довољно времена да све дигну на још један виши ниво и направе добар резултат у Лиги шампиона.

Нови систем такмичења изазован, Звезда може далеко да догура.

-Нови формат такмичења се доста разликује из периода када смо ми играли, али ми се много свиђа. Шансу имају екипе које су слабијег ранга, друга прича је када имате да угостите четири тима, па макар били и великани. Управо је то предност Звезде у овом делу такмичења. На Маракану долазе Бенфика, Штутгарт и ПСВ, те се може рећи да је у многим дуелима Звезда благи фаворит. Поред тога, сјајно ће бити дочекати једну Барселону, која ће видети осећај који никада није до сада - пун стадион ће хуком са трибина бодрити своје играче. Што се гостовања тиче, показали смо пре само коју годину да можемо да се носимо са Миланом. Ту су Јанг Бојс и Монако са којима Звезда може отворено да игра. Све зависи од ситуације, али и саме игре. Уколико се све поклопи можемо проћи у нокаут фазу.

Маракана је још једном показала да је неосвојива тврђава, са таквим навијачима Звезда може против свакога.

-Навијаче свако мора да спомене, они су нешто без чега Црвена звезда не може. Колико год да вам не иде и да мислите да је готово, они вам песмом и подршком напуне батерије и направе од вас дупло боље играче. Сећам се како је било играти пред пуном Мараканом, заиста неописив осећај. Ми смо у реваншу са ПСВ-ом убедљиво изгубили, а код куће смо их добили. То показује моћ Маракане и да су навијачи заиста Звездин 12. играч - поручио је Дудић.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon