Дуарте: Верујем у тим, сви ће осетити моћ Маракане

18.9.2024
13:55
No items found.

Фудбалери Црвене звезде дочеукују Бенфику у четвртак од 18:45 у премијерној утакмици новог формата Лиге шампиона, а очекивања пред дуел са португалским тимом је изнео нападач нашег тима – Бруно Дуарте.

- Бенфика увек ангаужује одличне играче и зато ће ово бити још једна добра сезона за њих. То су одлични и изврсни фудбалери, увек су били једна екипа која је имала квалитетан тим и природно је да ће бити ово тешка утакмица за нас. Играо сам против њих претходне сезоне, на Лужу који је сјајан стадион са одличном атмосфером. Ипак смо успели да победимо. Важно је да и у сутрашњој утакмици будемо уједињени и дамо максимум на терену. Свестан сам нашег квалитета, игра се 11 на 11 и верујем у тријумф – рекао је Дуарте.

Упоредио је услове у српском и португалском шампионату.  

- Разлика између лига у Португалу и Србији, поред екипа које се такмиче, је ниво који је тамо много виши, играча такође, већи број стадиона, атмосфера и то заиста пуно помаже. Ниво такмичења је много већи, такође и Србија има одличне играче, тако да у том погледу и није нека разлика. Што се клубова тиче, Звезда је огроман клуб исто колико и Бенфика. Имају сјајну историју, разлика је у инвестицијама и условима, али највише се питају фудбалери. Ми пружамо максимум и играмо на највешем могућем нивоу. Разлика у погледу на клубове није толико велика.

Навијаче види као додатну мотивацију за успех против португалског тима.

- Наши навијачи нам доста помажу, они нас подижу када нам је то неопходно. Када започне утакмица већ осећамо добру енергију и сматрам да све екипе које долазе осећају тај амбијент који је за нас сјајан. То морамо да искористимо као додатну мотивацију.

Не размишља о свом учинку, важна је тимска игра.

- Наравно, нападачи живе од голова. Ми радимо добар посао, одлично тренирамо и сигуран сам да ћемо остварити добар резултат. Њихови напдачи ми не сметају, у мојим мислима је само да ћемо ми победити, независно од тога да ли ћу ја постићи гол. Даћу од себе максимум, а уколико будем имао прилику, надам се допринети тиму поготком – поручио је Дуарте.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon