Црвена звезда - Бенфика 1:2 (0:2)

19.9.2024
08:37
No items found.

Поражени су фудбалери Црвене звезде резултатом 1:2 у оквиру прве утакмице Лиге шампиона од Бенфике. Имала је Звезда своје шансе и заслужила позитиван резултат, али је једини погодак на мечу за тим Владана Милојевића постигао Фелисион Милсон након додавања Шерифа Ендиајеа.

Црвена звезда - Бенфика 1:2 (0:2)

Стадион: Рајко Митић.

Гледалаца: 44.238.

Судија: Мајкл Оливер (Енглеска).

Стрелци: Милсон у 86. минуту за Црвену звезду, а Актуркоглу у 9. и Кокчу у 29. минуту за Бенфику.

Жути картони: Сеол, Силас (Црвена звезда), Каборе, Карерас, Аурснес (Бенфика).

Црвена звезда: Глазер, Мимовић (од 26. Далсио), Ђига, Спајић, Сеол, Крунић (од 82. Л. Илић), Елшник, Иванић, Силас, Олањинка (од 71. Милсон), Дуарте (од 71. Ендиаје).

Резерве: М. Илић, Гутеша, Дркушић, Лековић, Далсио, Канга, Л. Илић, Милсон, Пруцев, Радоњић, Ендиаје.

Бенфика: Трубин, Ба (од 37. Каборе), Силва, Отаменди, Карерас, Флорентино, Актуркоглу, Кокчу (од 88. Бареиро), Ди Марија (од 88. Бесте), Ролхајзер (од 56. Аурснес), Павлидис (од 88. Амдуни).

Резерве: Соареш, Гомеш, Амдуни, Аурснес, Кабрал, Бареиро, Шјелдеруп, Престијани, Каборе, Бесте, Араухо, Бајрами.

Затресла се мушема на Маракани, а навијачи Црвене звезде су имали прилику да поздраве нови формат Лиге шампиона, као и своје пулене на терену. Нажалост, гости су дошли до брзог гола, а играо се девети минут када је Актуркоглу добро реаговао на другој стативи и испред Крунића послао лопту у мрежу нашег тима. Могао је Крунић на другој страни, само три минута касније, да поравна резултат. Одлично је окренуо Флорентина на десном боку, а затим и шутирао из "мртвог" угла, тик поред стативе. Наставила је Звезда да напада, па су прво Силас, а затим и Олањинка у 16. минуту када је Иванић центрирао могли да изједначе. Разиграо се и Дуарте у 18. минуту када је "лажњаком" преварио Отамендија, а затим и у пуном трку са 25 метара шутирао, те прописно намучио Трубина.

Принудно је Милојевић морао да мења, па је у 26. минуту уместо повређеног Мимовића на терен ушао Далсио. Гости су дошли до другог гола у 29. минуту када је Кокчу из слободног ударца са 20 метара перфектно погодио угао. Опробао је Иванић ударац са дистанце у 40. минуту када је осетио да има доста простора испред себе, али је лопта завршила тик поред стативе. Мењао је Милојевић у више наврата у првом полувремену позиције играчима на терену, мало и принудно, јер је Елшник прешао на позицију левог, а Сеол на место десног бека када се Мимовић повредио, но ротирали су се и Силас и Олањинка.

Кренула је Звезда још офанзивније у наставку игре, и приметан је био пресинг који се играо на последњу линију Бенфике, све са циљем да се нађе пут до мреже Трубина. У два наврата је Отаменди добро изблокирао Дуартеа који се добром кретњом налазио у шансама. Константно је Звезда претила из корнера, а могао је Ђига у 66. минуту да смањи резултат, након што је Елшник центрирао из угла, а репрезентативац Буркине Фасо бутином шутирао поред гола. Наставио је Милојевић да мења, како би одржао свежину на терену, па су прилику у последњих 20 минута добили Милсон и Ендиаје уместо Олањинке и Дуартеа, а убрзо је и Илић истрчао као замена за Крунића. Дошла је Звезда до заслуженог гола у 86. минуту када је Ендиаје из окрета проиграо Фелисија Милсона који је отворио копачку и погодио даљи угао након што се нашао испред Трубина. Пробудила се Маракана у тим тренуцима још више, али нису успели фудбалери нашег тима да стигну до позитивног резултата.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon