Боде Глимт - Црвена звезда 2:1 (0:0)

20.8.2024
10:49
No items found.

Фудбалери Црвене звезде су поражени резултатом 2:1 од Боде Глимта у оквиру прве утакмице плеј-офа квалификација за Лигу шампиона. Погодак за тим Владана Милојевића постигао је Огњен Мимовић коме је то и првенац на асистенцију Ин Бома Хванга. Реванш на Маракани нас очекује 28. августа од 21 час.

Боде Глимт - Црвена звезда 2:1 (0:0)

Стадион: "Аспмира", Боде, Норвешка.

Судија: Иван Кружљак (Словачка).

Стрелци: Бјертфут у 52. и Мета у 62. минуту за Боде Глимт, а Мимовић у 75. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Бјеркан (Боде Глимт), Иванић, Олањинка (Црвена звезда).

Боде Глимт: Хајкин, Шефолд, Бјертуфт, Гундерсен, Бјеркан, Евјен, Берг, Брунстад (од 66. Зинкернагел), Мета (од 66. Салтнес), Хауге, Хег (од 85. Окленд).

Резерве: Лунд, Брендбо, Нилсен, Окленд, Сајтнес, Хелмерсен, Серли, Капскармо, Томич, Соренсен, Зинкернагел, Микелсен.

Црвена звезда: М. Илић, Сеол, Спајић, Ђига, Родић (од 56. Мимовић), Хванг, Елшник, Иванић, Л. Илић (од 66. Милсон), Олањинка (од 85. Далсио), Ендиаје (од 66. Дуарте).

Резерве: Гутеша, Мимовић, Дркушић, Стојић, Лековић, Далсио, Канга, Шљивић, Милсон, Катаи, Јовановић, Дуарте.

Утакмица је почела споро, где су се домаћи трудили да "умртве" игру додавањима у последњој линији или на средини, док је Звезда настојала да брзим освајањем поседа помери тежиште испред гола Бодеа. Ипак, у првој прилици коју је имао Мета, био је поприлично сигуран Илић. Звезда се ослањала на Ендиајеа који би примио лопту на 25 метара од гола, а затим је даље дистрибуирао, углавном ка Олањинки који је, утисак је, био истуренији од Илића на десном боку. Опасност је била испред нашег гола и у 28. минуту када је Спајић интеревенисао милисекунд пре него што је Мета могао да захвати ударац и угрози Илића. Затресла се и пречка десет минута касније када је Шефолд са ивице казненог простора шутирао, Илић био близу лопте, али је ипак оквир гола спречио погодак. Узвратио је Хванг, практично у следећем нападу, али је лопта завршила преко гола. Звезда је дошла до поготка у 44. минуту, када је Илић практично погодио Ендиајеа који је стајао на петерцу, да би затим центарфор из Сенегала рутински савладао Хајкина, али се претходно нашао у минималном офсајду, те је гол поништен.

Интервенисао је Илић и у 47. минуту када је Евјен из окрета гађао, али је наш голман био добро постављен на првој стативи и лако исконтролисао лопту. Истакао се Илић и три минута касније када је зауставио зицер Хега, али није успео да одбрани ударац Бјертфута у 52. минуту који је главом лопту закуцао под пречку и довео Боде до предности. Мењао је Милојевић први пут у 56. минуту када је Мимовић ушао на позицију десног бека, а Сеол прешао на леву страну. Желела је Звезда до брзог изједначења, па је настала гужва у шеснаестерцу Бодеа када су Иванић и Елшник покушали, али били изблокирани од дефанзиваца домаћих. Нажалост, домаћи су дуплирали предност у 62. минуту када је Мета са десне стране успео да погоди даљи угао.

Наставио је Милојевић да мења у нади да дође до експресног смањења резултата, те су шансу добили Милсон и Дуарте, а на терену се променило то што је Олањинка прешао на леву страну. Управо је Дуарте направио шансу у 72. минуту када је прошао по левој страни и спољним делом стопала покушао да нађе Олањинку на другој стативи који, са играчем "на леђима", није успео да захвати лопту. Најбољу прилику на мечу када је реч о Звезди имао је Иванић у 74. минуту када је Олањинка главом ударио "свећу" и нашао везисту из Бачког Јарка који није добро гађао, али је упитно било да ли се нашао и у офсајд позицији. Смањила је Звезда резултат у 75. минуту када је Огњен Мимовић добро интервенисао на центаршут Хванга из слободног ударца, те уклизао на другој стативи и савладао Хајкина.

Наставила је Звезда да прети, те је Иванић у 83. минуту оштро центрирао у петерац, али је лопта за нијансу била бржа од Олањинке и Дуартеа. Заиграо је и Далсио у финишу меча, али је резултат остао 2:1 за домаћина. Реванш нас очекује следеће среде на Маракани од 21 час.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon