Бахар: У Лајпцигу показали да можемо, а пуна Маракана улива додатну снагу

5.11.2023
4:28
No items found.

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 21 час угостити РБ Лајпциг у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге шампиона, а очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба Барак Бахар.

- Свака утакмица је битна, од прве до последње, просто је таква ситуација. Не плашим се ничега, јер верујем у себе, стручни штаб, играче, као и читав тим. У Лајпциг смо дошли да играмо нашу игру, показали смо се, сем у првих 20 минута када смо примили гол, да можемо да играмо добро. Друго полувреме смо добро отворили, умало изједначили, али нас ни нови примљен гол није спутао да играмо оно чему тежимо. Показали смо да можемо да се боримо, иако је Лајпциг добар тим, са сјајним играчима, кажњавају простор, но, верујемо у себе - почиње Бахар.

Верује Бахар у кохезију између играча и навијача на сутрашњем мечу.

- Морамо да направимо разлику заједно, уз помоћ публике. Не смемо Лајпцигу да дозволимо простор, већ да их нападнемо и будемо храбри. Треба нам баланс између добе одбране и напада. Мора фокус да буде на високом нивоу и да у правом тренутку постигнемо погодак. Нисмо то успели у прошлој утакмици, но, сутра морамо да будемо агресивнији.

Сматра израелски стручњак да ће сутра кључан бити баланс између одбране и напада.

- Лајпциг се нешто теже носи са екипама којима је фокус на дефанзиви и које имају велики број играча у одбрани. Пробали смо то да искористимо, али Лајпциг нас је казнио. Сутра ће баланс бити кључан.

Нема калкулисања, иде се на победу.

- Никад нисам играо на нерешено, само на победу, то је у мом ДНК и Звездином. Показали смо у прошлој утакмици да можемо да будемо добри, постигнемо гол, играмо пресинг, али они су фаворити на папиру. Ипак, играмо на Маракани и пред нашим навијачима.

Пуна Маракана би сутра могла да направи превагу у нашу корист.

- Незгодан распоред смо имали на почетку, практично два најтежа меча смо већ одиграли и показали добар моментум. На Маракани смо са Јанг Бојсом могли и до победе, али изгубили смо два поена и шта је, ту је. Фокус је на Лајпцигу и мислим да уз пуну Маракану можемо до доброг резултата.

У току конференције, зачула се химна Лиге шампиона, јер су се на Маракани вршиле одређене пробе пред сутрашњи меч.

- Прија ми што чујем химну, али најлепши осећај и моменат за препричавање биће ако сутра победимо. Тај осећај после утакмице.

Спремна је Звезда тактички за сутрашњу утакмицу.

- Настојаћемо да изненадимо противника тактиком, али утакмица је жива ствар и начин игре се мења како она тече. Увек имамо више варијација. Што се Лајпцига тиче, они су играли у другачијим формацијама у претходним мечевима. Када је реч о играчком кадру, видећемо да ли ће Катаи који је болестан бити спреман.

Говорио је и о писму навијача које их је дочекало у свлачионици пред утакмицу са Радником.

- Причао сам са играчима пред утакмицу, показао писма која су их чекала и рекао да смо играли добро у претходна три меча, али да то није довољно. Морамо да будемо ватренији и срчанији. Заиста разумем навијаче и све то је испало врло позитивно. Битно ми је да осетимо подршку и последња утакмица против Радника није врвела од квалитета, али смо били борбенији. Победили смо и желимо и сутра да усрећимо навијаче.

И за крај, истакао је да је свака следећа утакмица најважнија.

- Свака утакмица је важна, и у Суперлиги и у Лиги шампиона. После три утакмице, морамо да се фокусирамо на четврти меч и ако победимо, сви заједно можемо да се издигнемо из тренутне ситуације. После тога је фокус на првенству, односно наредном мечу који следи - рекао је Бахар.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon