Zvezdin prekid važno oružje u velikim utakmicama

28.9.2024
13:35
No items found.

Kroz istoriju, Crvena zvezda se često oslanjala na prekide u velikim i važnim utakmicama. Da je to glavno oružje, i nije, ali je veoma bitno kada se uzme u obzir da smo upravo na taj način prošli Bode i ušli u Ligu šampiona, kao i da je sinoć - Drkušić pokazao da bi korneri mogli da budu faktor u utakmicama koje slede.

Najveći pokazatelj je sigurno bio dvomeč protiv Bode Glimta u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. U prvoj utakmici je pri rezultatu 2:0 za domaći tim, slobodan udarac izveo In Bom Hvang, a Ognjen Mimović je bio najspretniji i loptu prosledio u mrežu. U revanšu će se dugo prepričavati nebeski skok Uroša Spajića, nakon kornera koji je izveo Timi Maks Elšnik. Ispostavilo se na kraju da je upravo gol našeg kapitena bio odlučujući za plasman Zvezde u najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

Ponovo su nas crveno-beli podsetili koliko su opasni iz prekida, a to su uradili u jučerašnjoj utakmici protiv Železničara iz Pančeva. Sredinom prvog poluvremena proradila je slovenačka veza, a ponovo je saučesnik u postizanju gola bio Elšnik, dok je glavni egzekutor bio Vanja Drkušić.

Još jednom je Zvezdina igra iz prekida došla do izražaja protiv Čukaričkog u petom kolu domaćeg prvenstva. Nakon sigurnog vođstva od 2:0, Hvang je izveo slobodan udarac sa velike udaljenosti, a nezgodan let lopte je zbunio jednog od domaćih fudbalera, koji je postigao autogol.

Poznato je da su crveno-beli često koristili prekide kao glavno oružje u važnim utakmicama u Evropi i domaćem prvenstvu. Tako je Spajić prethodne sezone u večitom derbiju pogodio nakon kornera, a takođe je i Milan Rodić bio precizan nakon udarca iz ugla protiv Brage u Ligi Evrope. Međutim , sigurno svi pamte skok Milana Mavkova protiv Liverpula, u najvećem trijumfu Crvene zvezde u 21. veku.

Ove sezone su naši defanzivci izuzetno raspoloženi, te su pored pomenutih Mimovića, Spajića i Drkušića mrežu još pogađali Seol i Leković. Korejac je postigao fantastičan pogodak protiv Novog Pazara, dok je mladi srpski štoper bio strelac protiv Zenita u pripremnom periodu.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon