Zvezdaši na kaljenju - Nema rešenja za Mituljikića

3.10.2024
13:15
No items found.

U danima koji su iza nas je dragocene fudbalske minute skupilo čak šest Zvezdinih igrača, koji su na kaljenju u drugim timovima. Ponajviše su se istakli Nikola Mituljikić i Ebenezer Anan, koji su postignutim golom, odnosno zabeleženom asistencijom, doneli veliku pobedu OFK Beogradu u fenomenalnoj utakmici protiv ekipe IMT-a (4:3). Uz njih sjajnu utakmicu iza sebe ima i Andrej Đurić, koji je svojim kvalitetom doprineo da Novi Pazar sačuva svoju mrežu u utakmici protiv Radničkog 1923 (2:0).

Mladi štoper Crvene zvezde - Adnrej Đurić, koji je pozajmljen Novom Pazaru, odigrao je ključnu ulogu u pobedi svog tima u okviru 10. kola Superlige Srbije. Naime, Novi Pazar je ispred sebe imao izuzetno tešku prepreku u vidu ekipe Kragujevačkog Radničkog, ali je mladi reprezentativac Crne Gore, doprineo tome da Novi Pazar stigne do tri boda. Kako je i očekivano imali smo priliku da gledamo jednu uzbudljivu utakmicu, punu prilika na obe strane, ali je odbrambeni kvalitet Pazaraca, presudio u konačnom rezultatu. Đurić je odigrao odličnu utakmicu, te je svojim kvalitetom i fudbalskom inteligencijom, uspevao da se snađe, te da raščisti sve opasne prilike koje su se odvijale pred golom domaćina. U skladu sa tim, zabeležio je novi "klin šit" za svoju ekipu, a utakmica je završena rezultatom 2:0.

Verovatno najbolju utakmicu 10. kola, elitnog ranga srpskog fudbala, gledali smo u Zaječaru, gde je formalni domaćin - OFK Beograd, ugostio ekipu IMT-a sa Novog Beograda. Romantičari su slavili rezultatom 4:3, a u neverovatnoj pobedi je, kao i što smo navikli, učestvovalo čak tri fudbalera našeg kluba. Nikola Mituljikić je upisao svih 90 minuta, dok su Edmund Ado i Ebenezer Anan upisali 71, odnosno 48 minuta u pobedi tima sa Karaburme. Ponajviše se istakao Nikola Mituljikić, koji je u 37. minutu meča zatresao mrežu Traktorista za izjednačenje svog tima. Naravno , nije mogla da prođe utakmica ni bez sjajne partije Anana, koji je upisao novu asistenciju, posle samo nekoliko minuta provedenih na terenu.

Luka Stojsavljević je na terenu proveo 63 minuta u porazu svog Slovena od Mladosti Gat (2:0). Novosadska ekipa je važila za velikog favorita, te ishod utakmice i ne čudi, a Stojsavljević je i pored negativnog rezultata uspeo da odigra veoma dobru utakmicu, te da u nekoliko slučajeva sigurno i efektno reaguje ispred svog gola. Na taj način je sprečio ubedljiviju pobedu Mladosti, a svoju ekipu je uspevao da održava u rezultatskom životu.

Ivan Nikčević je upitsao jedan minut u porazu Inđije od leskovačke ekipe Dubočice (2:4).

ZVEZDAŠI NA KALJENJU:

Andrej Đurić (Novi Pazar) - 90 minuta u pobedi nad Radničkim 1923 (2:0)
Ebenezer Anan (OFK Beograd) - 48 minuta u pobedi nad IMT-om (4:3)
Luka Stojsavljević (Sloven) - 63 minuta u porazu od Mladosti GAT (2:0)
Edmund Ado (OFK Beograd) - 71 minut u pobedi nad IMT-om (4:3)
Nikola Mituljikić (OFK Beograd) - 90 minuta u pobedi nad IMT-om (4:3)
Ivan Nikčević (Inđija) - 1 minut u porazu od Dubočice (2:4)

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon