Zenit - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

8.7.2024
08:22
No items found.

Savladali su fudbaleri Crvene zvezde u drugoj pripremnoj utakmici na turniru u Sankt Peterburgu domaći Zenit rezultatom 1:2. Uspeli su fudbaleri Vladana Milojevića da poravnaju rezultat posle gola Aleksandra Kataija na asistenciju Dalsija Gomeša, da bi pogodak u finišu za preokret i pobedu postigao talentovani Stefan Leković nakon kornera koji je izveo Gelor Kanga.

Zenit - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

Стадион: "Газпром Арена".

Судија: Васили Казарцев.

Стрелци: Клаудињо у 5. минуту за Зенит, а Катаи у 49. и Лековић у 85. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Бариос, Педро (Зенит), Ендиаје (Црвена звезда).

Зенит: Латишонок (од 46. Адамов), Даглас, Ераковић, Родригао, Волков (од 82. Мантуан), Бариос, Клаудињо, Вендел (од 82. Коваленко), Мостовој (од 63. Педро), Глушенков, Касијера (од 63. Исидор).

Црвена звезда: Гутеша, Мимовић, Ђига, Стојић (од 77. Лековић), Родић, Хванг (од 63. Канга), Далсио (од 77. Кнежевић), Иванић (од 63. Шљивић), Јовановић (од 46. Илић), Катаи (од 63. Пума), Ендиаје (од 90. Сремчевић).

Као и увек када играмо против Зенита у Санкт Петербургу, бивамо дочекани братски, тако је и данас церемонија претходила почетку меча на "Газпром Арени". Након интонирања химни Србије и Русије, утакмица је могла да почне. Брзо су домаћи дошли до предности, а играо се пети минут када је Клаудињо са 20 метара погодио сам угао гола који чува Гутеша. Запретила је и Звезда у деветом минуту када је Катаи прошао по боку и центрирао за Ендиајеа кога је изблокирао дефанзивац Зенита. После корнера је запретио Далсио, али је лопта завршила тик поред стативе.

Упркос томе што је био утисак да наш тим има више лопте у ногама, домаћи су чешће нападали, док је у Звезди највихорније деловао млади Јовановић, као и на претходном мечу. Опробао је Иванић ударац у 31. минуту са више од 20 метара, али је лопта завршила преко гола. Минут касније је Гутеша фантастично одбранио зицер Мостовоју.

Звезда је дошла до изједначења у 49. минуту када је Далсио добро проиграо Александра Катаија, а он се спретно снашао и са левог бока послао лопту у даљи угао. Деловали су црвено-бели боље у наставку игре од ривала, па је и у 63. минуту Ендиаје лепо оставио лопту за Шљивића који је желео да му је врати, али је у последњем тренутку Родригао успео да изблокира талентованог офанзивца. Опробао је и дебитант Пума ударац са дистанце када је гађао са око 20 метара након дриблинга, али је Адамов успео да одбрани.

Могао је Ендиаје да донесе Звезди преокрет у 72. минуту и то је имао два покушаја да то учини. Нажалост, није лопта хтела у гол, али је сигурно све звездаше могао да одушеви преглед игре Далсија који се поново нашао у улози некога ко креира изгледне прилике за наш тим. Домаћи су успели да дођу до прилике у 79. минуту преко Исидора, али је поново на висини задатка био расположени Гутеша. Минут касније је ударац са дистанце на другој страни опробао Канга, али је лопта завршила поред стативе. Победу и то заслужену је нашем тиму донео талентовани Стефан Лековић који је био највиши у скоку у 85. минуту након центаршута Канге из корнера. Одлично је скочио у петерцу и главом послао лопту под пречку немоћног Адамова. Могла је Звезда до још једног гола у надокнади времена када је Пума снажно гађао, а Адамов одбио лопту до Сремчевића који је главом шутирао преко гола, премда је била изузетно незгодна ситуација.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon