U susret protivniku – Čukarički

14.8.2024
13:47
No items found.

Crvena zvezda će u četvrtak od 20 časova gostovati ekipi Čukaričkog u okviru petog kola domaćeg šampionata na stadionu Železničara u Pančevu. Čvrsto verujemo da će naši prvotimci obezbediti pozitivan rezultat pred prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona.

MEĐUSOBNI DUELI

Crvena zvezda i Čukarički su do sada odigrali 69 utakmica, računajući sva takmičenja. U susretima gradskih rivala, naš klub je slavio na 55 duela, uz četiri remija i 10 poraza, te gol razliku 115:40.

Posmatrajući kroz klupsku istoriju, najubedljiviju pobedu protiv popularne “Čuke” smo ostvarili u sezoni 1996/97, kada smo slavili sa visokih 8:1 golovima Jovičića (3), Vulevića (2), Anića, Mićića i Marinovića.

Poslednji duel protiv Čukaričkog smo odigrali na našem terenu u poslednjem kolu nacionalnog prvenstva za sezonu 2023/24. Izabranici Vladana Milojevića su izdejstvovali ubedljivu pobedu pred punom Marakanom od 4:1. Golove su tada postigli Piter Olanjinka, koji je dva puta pogodio mrežu, te Naser Điga i Žan Filip Kraso.

BUDI DEO ZVEZDE

Svi navijači Zvezde koji neće moći da bodre uživo svoje miljenike, će moći direktan prenos utakmice da posmatraju na kanalu Arena Premium 1 od 20 sati.

Program na Zvezda TV možete pratiti putem našeg studija, koji startuje jedan čas pred početak meča, a možete biti uz nas tokom, kao i posle utakmice uz analizu i izjave aktera duela.

Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše momke i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji je aktivan na svakoj utakmici, iz minuta u minut.

FORME EKIPA

Zvezda je lider u Superligi Srbije posle četiri odigrana kola sa gotovo idealnim učinkom. Naši fudbalri su odneli tri pobede, uz jedan remi, te sa gol razlikom 14:3 zauzimaju prvo mesto. Na poslednjem odigranom meču u prvenstvu, puleni iskusnog stratega Milojevića su savladali Novi Pazar sa visokih 4:1. Mrežu igrača Nikole Trajkovića su pogađali Jung Vu Seol, Bruno Duarte, Timi Maks Elšnik i Puma Rodrigez. Nema dileme da će naš tim ići na novu pobedu, kako bi crveno-beli puni samopuzdanja otputovali na megdan Bode Glimtu u Norvešku na prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona.

Čukarički ove sezone ne igra kvalifikacije za neko od evropskih takmičenja, pa su tako Brđani usmeri isključivo na prvenstvo. Vrlo dobro su otvorili takmičenje sa tri pobede i jednim remijem, te sa 10 bodova dele lidersko mesto sa našom Zvezdom. Fudbaleri Gorana Stanića su pobedili Radnički iz Niša, Vojvodinu i OFK Beograd, dok su protiv Spartaka odigrali 1:1. Čukarički u dobrom raspoloženju dočekuje crveno-bele, s obzirom na to da iza sebe ima trijumf nad ”Romantičarima” od 1:2 na stadionu u Zaječaru. Zahvaljujući golovima Vinisijus Mela i kapitena Marka Docića uspeli su da ostvare trijumf u prethodnom kolu.

PROTIVNIČKI IGRAČI

Čukarički nastupa u sistemu igre 4-2-3-1. Na golu je mladi Lazar Kaličanin, koji je prošao maltene sve mlađe kategorije ovog kluba, a njegova zamena iskusni Nikola Mirković, iza koga je odlična sezona u redovima Novog Pazara.

Poslednju četvorku čini Zvezdino dete – Nikola Stanković kao desni bek, a dva štopera su iskusni Miladin Stevanović i naš nekadašnji đak i prvotimac Vukašin Jovanović. Mesto kraj leve aut linije je namenjeno za Milošu Cvetkoviću, koji je stigao kao pojačanje iz TSC. Trojica centralnih veznih igrača se nisu menjala u odnosu na prethodnu sezonu, a čine ih kapiten Marko Docić, internacionalac Malija – Sambu Sisoko i nešto ofanzivniji u odnosu na njih Stefan Kovač. Po bokovima nastupaju povratnik u srpski fudbal Lazar Tufegdžić, koji je izdanak naše fudbalske akademije, kao i desetka Čukaričkog – Đorđe Ivanović. Najistureniji je Brazilac - Vinisijus Melo.

Čukarički ima i odlične opcije sa klupe, a to su Vojin Serafimović, Senegalac - Hamadi Diop, Godsvil Vadze internacionalac Gane, Viktor Rogan, Nemanja Milojević, Uroš Miladinović, novo pojačanje iz MLS lige Marinos Cionis, naš pozajmljen fudbaler Uroš Kabić i mladi napadač Mihajlo Cvetković.

SUDIJE MEČA

Glavni sudija: Jovan Šegrt.
Prvi pomoćnik: Svetozar Živin.
Drugi pomoćnik: Dragan Bogićević.
Četvrti sudija: Milan Ilić.
VAR : Pavle Tomić.
AVAR : Đorđe Maksimović.

OSTALI MEČEVI

Petak:
18 :55 TSC - OFK Beograd

Subota:
17 :30 Novi Pazar - Mladost
19 :30 Napredak - Spartak
19 :30 Tekstilac - Jedinstvo

Nedelja:
19 :30 Radnički 1923 - Vojvodina
19 :30 Partizan - Radnički Niš
19 :30 Železničar - IMT

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon