Subota na Marakani - Dobar fudbal i Zvezdina deca

23.7.2024
11:25
No items found.

Crvena zvezda u novu sezonu ulazi sa rekordnim brojem igrača poniklih u našoj Omladinskoj školi - čak 16, od ukupno 33. U vikendu za nama, na otvaranju sezone smo slavili rezultatom 4:0 i demonstrirali odličan fudbal, tako da znamo gde ćete biti u subotu od 20 časova kada dočekujemo lučansku Mladost.

Dijapazon Zvezdine dece prostire se od generacije 93 do generacije 07. Interesantno, generaciju 93 je u našoj Omladinskoj školi predvodio upravo Vladan Milojević, a momci koji su i dan danas prvotimci Crvene zvezde su Uroš Spajić i Srđan Mijailović. Obojici je ovo drugi mandat u voljenom klubu, a sa manje od 18 godina su debitovali među seniorima, kod Aleksandra Kristića, odnosno Roberta Prosinečkog. Najmlađi među prvotimcima su Veljko Milosavljević, Adem Avdić i Andrija Maksimović, dečaci koje je veći deo stasavanja u našoj akademiji predvodio Milorad Vilotić da bi potom "izbrusili" hronološki Slađan Nikolić, Nenad Milijaš i Marko Neđić. Avdićev debi se još uvek čeka, i verujemo da će se desiti već ove sezone kada se talentovani bek oporavi od povrede u potpunosti.

Tu su još: Nemanja Stojić (98), Luka Ilić (99), Miloš Gordić (00), Ivan Guteša i Vladimir Lučić (02), Andrej Đurić i Nikola Knežević (03), Ognjen Mimović, Stefan Leković i Viktor Radojević (04), Jovan Šljivić (05).

Na premijeri ste već imali priliku da vidite - Stojića, Ilića, Mimovića i Šljivića. U subotu od 20 časova, verujemo da će taj broj da se poveća, pogotovo kad se uzme u obzir koliko su važni za naš tim reprezentativci Srbije - Spajić i Mijailović, te da su recimo Knežević i Leković imali veliku minutažu na prirpemama, a defanzivac čak i pogodio protiv Zenita.

U sve to ćete moći da se uverite na Marakani od 20 časova, a sudeći po statistici sa utakmice protiv Jedinstva, sve zvezdaše očekuje dobar fudbal. Zvezda je slavila sa 4:0, uputila ukupno 25 udaraca, stvorila pet velikih prilika, uz 493 tačna dodavanja. Čvrsta odbrana je pokazala to da ka golu Ilića nije bio upućen nijedan udarac, epitet igrača utakmice pripao je Endiajeu, a Duarte je ušao u istoriju kao najmađi strelac debitant.

Veče za pamćenje pred više od 12 hiljada zvezdaša, a sigurni smo da će takvo biti i protiv Mladosti u subotu od 20 časova kada će biti još više publike.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon