Stanković : Moramo biti koncentrisani 90 minuta

5.5.2022
5:48
No items found.

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 17 časova na stadionu „Rajko Mitić“ dočekuju niški Radnički u okviru petog kola plej-ofa nacionalnog šampionata, a očekivanja pred još jedno „finale“ izneo je šef stučnog štaba našeg tima – Dejan Stanković.

- Pričali smo dosta o dve utakmice koje smo već odigrali sa Radničkim ovde na Marakani, gde jesmo imali dominaciju i gde jesmo mnogo puta šutnuli u okvir gola, ali nismo realizovali te šanse. Možda nam se malo vratilo u Nišu, ali sutra nas čeka jedna takmičarska i teška utakmica. Očekujem dobar i jak defanzivni blok, njihove tranzicije, kontre i polukontre. Moramo biti spremni i skoncentrisani svih 90 minuta – počeo je Stanković.

Istakao je strateg našeg kluba, da postoje adekvatne zamene za svakog pojedinca, ali se dotakao i Ivanića i Sanoga, koji su imali zdravstenih problema.

-Tako je od početka godine. I kada smo pričali dosta puta sam rekao da su svi momci standardni. Tako se pristupa treningu i tako se pristupa i svakoj utakmici. Jedanaest igrača ne može da izvuče celu sezonu. Vidite i sami da je Ivanić odigrao 50 utakmica od isto toliko takmičarskih, a preskočio tu jednu. Danas imamo trening i videćemo šta je sa njim, kao i sa Sanogom, koji je dva dana imao temperaturu. Nadam se da će danas raditi sa celom ekipom. Videćemo kako se osećaju i na osnovu toga ćemo doneti konačnu odluku.

Govorio je Mister i o svom mandatu na klupi crveno-belih, ali i naglasio da je uz podršku sve moguće.

-Sigurno da je promena ogromna. Prvi i važan posao. U početku nije sve bilo sjajno i bajno, ali sam imao podršku kluba i navijača, i upao sam među ove momke koji su fenomenalni. Ja sam srećan i naslonio sam se na jedan projekat koji je već bio na stabilnim nogama. Naslonio sam se na taj projekat, uvek imao stabilnost i kada sam pravio greške iza kojih stojim, gledao sam da što pre ustanem i da što brže naučim iz tih grešaka. Mislim da se napredak vidi kod svih nas. Još sam mlad trener, ali raditi u Crvenoj zvezdi je privilegija i ponos. Opet kažem, ništa od toga ne bi bilo da nisam imao iza sebe stabilan klub, fenomenalan stručni štab i momke koji su iz dana u dan bili sve bolji. Jedan sklop i jedna celina, koja može da obećava i za budućnost.

Pomenuo je Stanković i Ohija istakavši da je siguran u kvalitet norveškog internacionalca, ali i naglasio da stručni štab veruje u sve igrače.

-Pričamo svaki dan. Uglavnom , kada je to stranac, gledaš da priđeš drugačije. Da vidiš da li se on adaptirao na sve što ga okružuje ovde kod nas. Ohi je jedan inteligentan momak i pravi profesionalac. Nema nikakvih spoljnih problema. Jednostavno je takav momenat. Verujem da će on izaći iz toga, i da ćešto pre postići pogodak koji će mu vratiti samopouzdanje. Pavkov je to uradio u Novom Sadu. Dao je jedan bitan gol za ekipu, bitan gol za nas, a pogotovo za njega. Žao mi je što će ovu utakmicu preskočiti zbog žutih kartona, ali mi verujemo u sve igrače. Možda nekada špic ne postigne gol, ali odradi dosta „prljavog“ posla, da naši ofanzivni vezni poput Kataija i Bena mogu da se upišu u strelce. Tako da, imamo jedan sklop napadača koji podeli odgovornost i obaveze. Siguran sam da će Ohi postići gol.

Prisetio se Zvezdin šef struke i dvomeča sa Rendžersom, koji će se boriti za trofej drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

-Prošlo je dosta vremena. Ostaje žal, pogotov kada se vrate način na koji smo izgubili u Glazgovu i kako smo odigrali tu utakmicu. Postigli smo tri gola, gde su nas centimetri delili od tog ofsajda, promašili penal, imali prečku i još dve izgledne prilike. Posle toga meč na Marakani, gde smo otvorili utakmicu na vreme, imali te lopte posle kojih smo mogli otići na dva – nula. Možda ne bi prošli ni tada, ali bi sigurno bilo dosta teže za Rendžers. Iz ove perspektive, kada pogledate da je Rendžers otišao u finale, a da smo mi prema statistici trebali da damo još neki gol, ostaje žal. Ali ipak, to nam daje snagu da verujemo da možemo u sledećoj godini da napravimo jedan iskorak napred.

Govorio je Stanković i o Aleksandru Kataiju, koji ove sezone pruža maestralne partije u dresu voljenog kluba, čime bi mogao da ponese laskavu titulu najboljeg igrača u ligi.

-To je na drugima da procene. Mi znamo koliko Katai znači nama. Znači Crvenoj zvezdi i znači ovim momcima. Neko na koga uvek možeš da se osloniš i neko ko je iz svog prvog mandata promenio dosta svoj mentalitet i svoj način igre. Dosta je efikasan, direktan i konkretan. Radi za ekipu i tokom celih 90 minuta nema pauze. Uvek je dostupan i uvek je na pravom mestu u pravo vreme. Po mom mišljenju, kada bi zaokružili celu sliku da je ispred svih dosta i da zaslužuje „MVP“ titulu u celoj ligi – zaključio je Stanković .

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon