Stanković : Igrači pokazali odanost Zvezdi

24.11.2021
9:58
No items found.

Crvena zvezda je savladala Ludogorec na stadionu "Rajko Mitić" sa 1:0 u okviru petog kola grupne faze Lige Evrope. Utiske posle treće pobede u ovoj fazi takmičenja i prve pozicije na tabeli u grupi F izneo je šef stručnog štaba našeg tima Dejan Stanković.

- Mislim da je ovo jedna od boljih takmičarskih utakmica Crvene zvezde koju je odigrala na svom stadionu. Dosta kadrovskih problema, ali smo govorili da to nikada ne treba da bude izgovor kada je Zvezda u pitanju. Svi su prvotimci i svi jednako zaslužuju da igraju što se videlo večeras na terenu. Katai je igrao 45 minuta sa temperaturom 38, Rodić takođe preko 38, Sanogo je bio spreman 40 posto i prihvatio je da uđe, Falko je na 60 posto, Nikolić nije mogao da igra, Živković sa povredom mišića, Dioni iz njemu poznatih razloga, iskuljučenja i kazne. Večeras sam preponosan na grupu, zato što je pokazala svoj identitet. Šta god da bude protiv Brage u Portugalu mi smo pobedili. Momci su pokazali odanost klubu, pokazali su volju i želju da se bore protiv svega. Pobednici su šta god da se desi, da li budemo prvi, drugi ili treći. Sve kad se sabere i oduzme pobedili smo - počeo je Stanković.

Defanzivnu kliniku održala je Crvena zvezda, što Stankovića čini izuzetno srećnim.

- Bilo je i ranije utakmica gde smo to dobro radili. Danas smo bili odlični u defanzivi, posebno u drugom poluvremenu. Probali smo s jednom formacijom, videli da ne ide, odmah je bila spremna druga. Ulaskom Bena dobili smo na trci, a Krstičića na čvrstini. Bila je jedna od boljih, ako i ne najbolja utakmica kada govorimo o tome. Imali smo i dosta dobrih šansi, pogotovo u drugom poluvremenu. Spremili smo dve varijante što se tiče taktike, u zavisnosti od toga kako će izaći na teren. Znali smo šta treba da uradimo, ušli sa dva zadnja vezna, tako je funkcionisalo. Srnić je tu važan šraf, garancija, nikad nije zakazao.

Ne razmišlja šef stručnog štaba našeg tima još uvek o Bragi, jer do nje nas čeka nekoliko utakmica.

- Imamo do Brage još dosta utakmica, da vidimo do tada da li će neko da se vrati u stroj. Večeras smo se mnogo potrošili, Pankov, Eraković, Srnić, Dragović, Gajić sve da ih nabrojim Ivanić, Katai sa temperaturom 38 poslednja tri dan. Igrači koji su ušli sa klupe Ben i Krstičić pokazali su sjajan karakter, tako da sam kao trener preponosan i više od toga ne mogu da tražim. Šta će biti u Portugalu ne možemo da znamo, dolazi nam Spartak prvo. Nakon toga gledaćemo da se momci oporave što pre i da igrači budu odlični kao večeras.

Ne bavi se niko u Crvenoj zvezdi kalklulacijama.

- Što se tiče meča Ludogoreca i Midtjilanda, to nije moja briga. Ovo je prosto takva grupa, možeš da budeš i prvi i poslednji. Ludogorec je dobra ekipa, niko ne može da nam kaže drugačije. Osetili smo snagu sve tri ekipe. Ne razmišljam o toj utakmici, očekujem od nas da budemo pravi.

Samo reči hvale imao je Stanković za partije svih, pre svega Ivanića i Erakovića.

- Uvek treba biti kao grupa, ne mozes sam da pobediš ni da izgubiš. Grupa uvek izbaci jednog pojedinca, večeras je to bio Ivanić. To za nas nije iznenađenje, odigrao je do sada dvadesetsedam utakmica koliko smo i odigrali. Svaku je počeo, svaku sjajnu odigrao, ne znam da li je neku završio ranije. Oseća se fenomenalno i neka uživa. Što se Erakovića tiče, on je igrao protiv najboljeg igrača rivala. Despotov im je glavni igrač. Imali smo mi Erakovića i prošle godine, protiv Hofenhajma je bila dobra utakmica, iako smo tada izgubili. Dobili smo čvrstog i stamenog štopera za budućnost Zvezde. Velike utakmice rađaju velike igrače, večeras je on bio fenomenalan. Sjajno je odgovorio svim uslovima na ovako zahtevnoj utakmici, individualno, 1 na 1, možda je izgubio jedan ili dva duela, iz svih ostalih je izašao kao pobednik.

Ponovo su deca napravila fantastičnu atmosferu.

- Kad kažeš deca, asocijacija su ti one najlepše i najbolje stvari. Najčistija podrška, ti glasovi koji dolaze sa tribina, bilo je milina igrati. Uspeli su da nadomeste našu kaznu i budu 12. igrač. Opet sa hukom sa severa, nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo prolaz dalje, da ponovo bude puna Marakana. Hvala crveno-beloj deci - završio je Stanković.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon