Šerif najbolji stranac strelac u istoriji večitih derbija

24.9.2024
13:00
No items found.

Nema sumnje da je uz talentovanog Maksimovića koji je oduševio čitavu fudbalsku javnost, glavnu rolu u 174. večitom derbiju imao Šerif Endiaje sa ostvarenim het-trikom. Time je senegalski napadač uspeo da na četiri večita derbija postigne šest golova i postane najbolji stranac strelac u istoriji najveće utakmice srpskog fudbal.

До синоћ, био је Шериф Ендиаје изједначен са Хугом Вијеиром, Сегундом Кастиљом и Ричмондом Боаћијем, који су против вечитог ривала успевали три пута да погоде. Боаћи је то учинио на осам утакмица, а Вијеира и Кастиљо на четири. Успешнији је Ендиаје од свих, с обзиром на то да је снажни нападач на сваком дербију на ком је заиграо успео и да погоди.

Све је почело још у 171. вечитом дербију када је Звезда доживела пораз од 2:1, а Ендиаје у 71. минуту искористио убацивање Букарија у петерац, и савладао голмана ривала. Наставио је Ендиаје серију која и даље траје на следећем дербију, само је овог пута погодио главом на центаршут Хванга из корнера, а резултат је упркос бројним шансама Звезде гласио 2:2. Најлепши гол када је реч о дербијима, Ендиаје је уписао на 173. када је на маестралан начин "боцнуо" голмана вечитог ривала после додавања Букарија (3:2). Синоћ, потпуна доминација Ендиајеа - прво пенал, затим рутинска завршница на додавање Елшника и сјајна реакција на центаршут Пруцева, за хет-трик и улазак у Звездину историју (0:4).

Уједно, од Ендиајеа су рачунајући укупну статистику Звездиних стрелаца у дербијима ефикаснији само Зоран Филиповић са седам, односно Коста Томашевић са осам и на послетку Бора Костић и Драган Џајић са девет погодака. Изједначио се са Иваном Топлаком који је такође на коти од шест голова.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon