Na današnji dan - Zvezdina rapsodija protiv Kolkhetija

29.7.2024
03:00
No items found.

Crvena zvezda je 29. jula 1998. godine savladala Kolkheti sa 7:0 na Marakani u okviru prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA. Bila je to fenomenalna predstava crveno-belih na legendarnom stadionu i veče Dragana Mićića, koji je upisao het-trik.

Fudbaleri našeg tima su prvi meč odigrali na gostujućem terenu i slavili rezultatom 0:4. U listu strelaca su se upisali Ognjenović i Pantelić, dok je Aćimović postigao dva gola. Rezultat iz Gruzije je omogućio crveno-belima da u revanšu igraju rasterećeno. Sedam dana kasnije na stadionu “Rajko Mitić” prvotimci Zvezde su prikazali sjajnu igru i slavili ubedljivim rezultatom.

Zvezda je revanš otvorila furiozono, pa je tako Miodrag Pantelić pogodio već u 28. minutu za 1:0, dok je prednost duplirao čuveni Perica Ognjenović sa bele tačke u 45. minutu duela. Na početku drugog poluvremena ponovo je zablistao Ognjenović pogodivši za 3:0 samo dva minuta od početka drugog dela igre.

Nakon sedam minuta u listu strelaca se upisao i Jovan Gojković, da bi potom Mićić stupio na scenu. Postigavši tri gola u 56, 69. i 89. minutu laskavo priznanje igrača meča je pripalo njemu, dok je Zvezda zabeležila jednu od najubedljivijih pobeda na međunarodnoj sceni.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon