Милојевић: Кључ је у дисциплини, не смемо да грешимо

30.9.2024
19:50
No items found.

Фудбалере Црвене звезде сутра од 21 час очекује гостовање Интеру у оквиру Лиге шампиона, а очекивања пред утакмицу изнео је шеф стручног штаба нашег тима Владан Милојевић.

- Интер је шампионска екипа која и ове године претендује на "Скудето", а има високе циљеве и у Лиги шампиона. Имају квалитет на свим позицијама, то су играчи са интернационалним искуством, репрезентативци. Интер је успоставио систем који годинама одржава, и у складу с тим само бирају играче који су им неопходни за дату утакмицу.

Открио је и зашто Звезда није тренирала на Ђузепеу Меаци, већ у Београду.

- Згуснут нам је распоред, и то је одлука како би имали тренинг више у Београду. Играли смо у петак, и желели смо тренинг више.

Глазер је допутовао са екипом.

- Глазер је добро. Одрађена је магнетна резонанца, и нема ништа што се тиче повреде. Видећемо сутра пред утакмицу да ли ће бранити.

У италијанским медијима се појавила информација да ће Интер заиграти са два нападача

- Причамо о Арнаутовићу, Таремију, Лаутару... Да можете да бирате против кога хоћете да играте, било би тешко. Нема ту потцењивања, само планови тренера. Када играте утакмицу, имате противника преко пута вас на основу кога правите планове.

Говорио је и о спреми Дркушића.

- Не можемо ставити играча који је неспреман да игра, ако говоримо о томе да сам и раније добијао ово питање. У случају да неспремног играча ставите на терен, ризикујете повреду и смањујете му перформансе. Имамо медицински тим, фитнес тренере и то је наука, не може паушачно да се гледа. Не иде да играч истренира два пута после повреде и да игра. Вања је играо за викенд, веома је битан играч за нас. Видећемо да ли ће играти сутра.

Не сматра Милојевић да је играње Максимовића сутра "ризик" и хвали Пруцева.

- Зашто би то био ризик? Он је заслужио шансу и оправдао поверење. Хоћу да причам и о Пруцеву који није ни био ту прошле године, а заслужује да се говори о њему. На обојици је да ћуте, раде и слушају, а када заслуже - добиће шансу. Неки пут та "награда" која се заслужи мало и закасни, али на крају то буде како треба.

О детаљима на врхунском нивоу фудбала.

- Када играте на врхунском нивоу, онда 90 минута морате да будете дисциплиновани и концентрисани. Не причам о мотивисаности која се подразумева. Не смемо да имамо празан ход, јер екипе попут Интера то кажњавају. Морамо да будемо храбри, да нападамо кад треба, да се бранимо. Дакле да будемо константни током свих 90 минута, без падова.

Хвали Милојевић италијански фудбал.

- Ценим италијанске тренере изузетно. Имао сам прилику да посматрам Пиолијеве тренинге док је био тренер Болоње, да преко пута мене буде велики Карло Анћелоти на утакмици.

Легенда Звезде и Интера је Дејан Станковић.

- Нисам се чуо са Декијем, сви смо заволели Интер због њега. Драго је нама звездашима што је Дејан направио такво име у Интеру, али се нисмо чули пред утакмицу.

Цени Милојевић константу коју Интер има гледе свог система.

- Интер има добар систем. Ту су млади и мотивисани играчи, али и искусни који потезом решавају утакмицу. Утакмица траје 90 минута, морамо да обратимо пажњу на то. Сви велики клубови у суштини тако функционишу. Не причам ту о организацији клуба, већ о терену. Имамо леп пример Бајер Леверкузена. Није то лако за тренере, јер у фудбалу нема времена. Живимо од резултата. Некад хоћете да поставите систем, али не постоји стрпљење.

Занимало је италијанске новинаре и да ли Милојевић има посебну тактику за Чаханоглуа.

- Не знам да ли ће играти? Хоће ли? Битан је играч, кључан у средини терена - подвукао је Милојевић.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon