Milojević : Verovali smo u uspeh, skandiranje me dirnulo

25.5.2023
12:32
No items found.

Fudbaleri Crvene zvezde su uspeli da osvoje 13. duplu krunu, treću u nizu, što nijednoj generaciji u istoriji našeg kluba nije pošlo za nogom, a sa osmehom posle meča govorio je šef stručnog štaba Miloš Milojević.

- Finala se igraju da bi se pobedila, nema tu puno filozofije, kada dođete tu, morate da trijumfujete. Ušli smo dobro u utakmicu, kontrolisali je, ali kao što se inače dešava u fudbalu, kada promašite šanse i budete pospani u završnici, onda dođe kazna. Najbitnije je bilo to da smo verovali u naš rad, da smo nastavili u istom ritmu, momci su to uradili i na kraju smo uspeli. Nije lako kad se osvoji titula šest kola pred kraj lige, jer treba motivisati ekipu iz meča u meč, a mi uspemo da se vratimo od 1:0 u Bačkoj Topoli, a onda i danas, time se pokazao karakter i kvalitet. Nisu mi se svideli zvižduci na kraju, ljudi moraju da shvate da je kraj maja i da su igrači umorni i psihički i fizički, da se spremaju za Ligu šampiona, tako da im treba malo oduška. Lično , kao navijač hteo sam da damo još jedan gol, ali lako je pričati sa strane. Čestitam Čukaričkom na dobroj utakmici, znali smo da će igrati sa pet u odbrani, iako to nisu praktikovali, ali bio je sjajan meč i išao je malo više njima na ruku. Ipak , finale je tu da se pobedi, istorija se ispisala i nadam se da će svaki sledeći trener koji dođe dodatno da je podebljava - počeo je Milojević.

Heroj meča sa dva gola - Aleksandar Pešić.

- Napadač treba da postiže golove i malo je nepravedna kritika prema njemu. Da li hoću da igra bolje? Hoću i svi hoće, i znamo da može, ali dao je mnogo bitnih golova u prvenstvu i kupu, tako da smo prestrogi prema njemu, jer nema mnogo slobodnih špiceva. Moramo da imamo napadača kao što je Pavkov recimo, koji je dugo tu i zna da igra naše prvenstvo, jer jedno je igrati u Evropi, a drugo u Srbiji. Iz druge perspektive, ovakve utakmice trebaju srpskom fudbalu i nadam se da će ih biti još više. Bio je dobar meč, taktički drugačiji zahtevi, nema monotonije, i meni se to svidelo. Naravno da volim da pobedim ubedljivo, ali to nas ne natera da budemo bolji, a nije ni zanimljivo publici.

Maestralan gol postigao je i fudbaler Čukaričkog.

- Primio sam i teži gol iz prekida, kao pomoćni trener u meču protiv Omonije. Docić je kvalitet, znamo to, sjajno izvodi prekide, ima dobru levu nogu i zato je tu gde jeste i dugo traje. Borjan nas je vodio do finala kupa i u toj akciji pre gola je imao dve dobe intervencije. Ne treba to gledati tako, tim pokazuje jačinu i karakter, kada neko ima loš dan, drugi iskoči, danas je junak bio Pešić, mnogo puta pre toga neko drugi, a kvalitet Zvezde je fond igrača, jer smo mi imali još nekoliko sjajnih fudbalera na klupi koji nisu ni igrali danas.

Majicu koja simbolizuje Zvezdino osvajanje kupa čeka posebno mesto u porodičnoj kući u Knjaževcu.

- Neću ih nositi u Švedsku, iako sam nomad. Biće u Knjaževcu kod kuće, otac o tome više brine nego ja, tako da je ovo više za njega, a meni je moralna satisfakcija, ne trebaju mi materijalne stvari. Znam i na šta se insinuira kada se pomene Švedska, tamo mi živi porodica, ali rano je za povratak. Umeju tamo navijači da naprave dobar spektakl, kvalitet lige je takođe tu, intezitet možda malo jači nego ovde, ali po rangu nisu bolji od nas, tako da bi odlazak tamo u ovom momentu bio korak unazad.

Milojevića će na klupi naslediti Barak Bahar.

- Zvalo me je već 10 novinara iz Izraela, očekujem da će ovih dana, javljam se, nemam problem. Zvezda je moj klub, kao što je klub svih navijača, i želim svakom treneru sve najbolje, pa i mom nasledniku. Navijao sam i za Dekija, Miloja, Grofa, jer znam da smo mi u službi kluba. Baharu želim da ostane čitav mandat u Zvezdi i napravi iskorak u svakom pogledu.

Istorijska dupla kruna - treća u nizu.

- Nisam ni svestan toga, utakmica se završila tek pre sat vremena. Srećan sam, ali imam problem jer ne umem da se mnogo ni radujem, ni tugujem. Srećan sam zbog igrača, jer znam kroz šta smo prošli i koliko je energije uložio čitav stručni štab, Milijaš, Poja, momci iz fitnes tima na čelu sa Saletom. Drago mi je što smo uspeli, preduslov za to je bio što nismo imali nikakvih problema, ponosan sam i jer sam od uprave dobio poverenje da budem na čelu stručnog štaba u istorijskoj sezoni. Treća dupla kruna na stranu, ovo je bila veoma bitna sezona da se osvoji prvenstvo, jer pobednik ide u Ligu šampiona. Čekali su navijači tri godine i sa sportskog i sa finansijskog aspekta, tako da mogu da budem ispunjen, iako u fudbalu možete malo da se radujete, a zatim dolaze novi izazovi i fokus na budućnost.

Pohvalio je i Kangvu koji je ulaskom na teren uneo živost.

- Sa Kingsom smo dobili stabilnost da kad igraju u formaciji 5-3-2, napadamo sa desne strane i možemo da preskočimo centralni koridor kako bi igrali u kontra "half-spejsu", a to sa Kangom nismo mogli jer je bio nestrpljiv da se pomeri. Mnogo puta je rešavao utakmice, ova mu nije legla, ali je Zvezdin kvalitet da umesto reprezentativca Gabona - Kange, na teren uđe reprezentativac Zambije - Kangva, to je luksuz i srećan sam zbog toga. Pohvalio bih i Mijailovića, i to da nismo ušli u rizik da idemo u produžetke i penale.

Motivisao je igrače Milojević da u drugom poluvremenu budu hrabriji.

- Rekao sam igračima da mora da postoji veća hrabrost, da verujem u njih, ali da se u istoriju ne ulazi sa 75 ili 95, nego sa 120 posto i možda to iz ove perspektive deluje lako, ali nije. Mora stalno da se motiviše i kad je prvenstvo rešeno, kad dolazi novi trener, idu natpisi ko ostaje, to je nešto na šta ne može da se utiče. Nikad nisam bio u klubu u kom se toliko ozbiljno radi poslednje nedelje, i mislim da nije dobro što se kup igra tako kasno, te da bi bilo bolje da je finale bilo u martu. U metodologiji treninga ne možete da sipate pet litara u flašu od litar, i tu pada njihov potencijal i to je normalno. Radili smo ozbiljno, pripremali smo se kao da igramo s Monakom, ponosan sam na igrače što su me istrplei i hvala im - isplatilo se.

Za kraj - Milojević je dobio skandiranje od navijača i igrača.

- Hvala navijačima, dirnuli su me, nisam očekivao na kraju da dobijem skandirane igrača i navijača, a sve što sam uradio je najmanje što sam mogao da doprinesem osvajanju duple krune - istakao je Milojević.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon