Milojević : Brzina glavni adut protiv Trabzona

13.9.2022
6:03
No items found.

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 18 časova i 45 minuta gostovati Trabzonu u okviru drugog kola grupne faze Lige Evrope, a očekivanja pred novi međunarodni izazov izneo je šef stručnog štaba našeg tima Miloš Milojević.

- Očekujem bolju predstavu nego protiv Monaka, kako bi digli nivo igre i rezultata. Poštujemo Trabzon, kvalitetni su i imaju dobre pojedince. Verujemo u ono što mi radimo i u ovu grupu igrača i verujem da možemo bolje. Dolazimo posle dobrog rezultata u Superligi na teškom gostovanju, to je pozitivan zamah. Ako pružimo igru za nijansu bolje nego protiv Monaka u zadnjoj trećini, mislim da možemo do pozitivnog rezultata - počeo je Milojević.

Uporedio je šef stručnog štaba našeg tima kvalitete Monaka i Trabzona.

- Trabzon se opredeljuje za posed, igraju manje direktno od Monaka. Biće to igra poseda, gde je veoma bitno da im to oduzmemo i da probamo da im ugrozimo zadnju liniju, da im idemo iza leđa i da probamo da iskoristimo naše brze igrače u napadu. Ne mislim da će biti ista utakmica kao sa Monakom, ali biće zahtevna što se tiče intenziteta, kvaliteta i odnosa prema igri. Međutim , reč je o totalno dve profilno drugačije ekipe. Monako je fizički moćna ekipa, jedna od boljih u Francuskoj, dok je Trabzon više sastavljen od previše iskusnih i kvalitetnih igrača.

U redovima turskog šampiona je nekoliko veoma opasnih pojedinaca...

- Imamo puno informacija o Trabzonu, pratili smo ih, i generalno se turska liga gleda u Srbiji. Znamo da je to tim sastavljen od kvalitetnih pojedinaca, ne volim da izdvajam, ali imaju kvaliteta u Omuru, Gomezu, Trezegeu, to su sve igrači na visokom nivou sa velikim kvalitetom. Ipak, ne treba da se fokusiramo na jednog igrača, već na to da zaustavimo njihove kvalitete u igri.

Smatra Milojević da ekipa i igra idu u dobrom pravcu.

- Nisam u potpunosti zadovoljan, to je teže, ali konture su tu i idemo u dobrom pravcu. Zadovoljan sam kako igrači prihvataju zahteve i mislim da smo na dobrom putu.

Zdravstveni bilten je dobar, upitnik je samo u slučaju Ivanić.

- Zdravstveno stanje je dobro, svi se dobro osećaju i rade sa ekipom, pa i Mirko Ivanić. Pitanje za nas u stručnom štabu je da li i koliko on može da odgovori na ovom nivou, a ja smatram da može. Samo je pitanje perspektive, da li će to biti cela utakmica, poluvreme, 20 minuta. Moramo da kalkulišemo sa rizikom i vidimo kako se oseća. Neće nam predstavljati ništa radikalan problem, jer imamo grupu igrača koji dobijaju sve više minuta iz utakmice u utakmicu i sve bolje igraju. Ivanić i Katai jesu nosioci koji su odigrali najviše utakmica, tu su automatizmi po levoj strani, ali prilagođavamo se na ono što imamo. Ne isključujem mogućnost da obojica igraju, ali i ako ne igraju, imamo kvalitet da držimo nivo.

Ipak , šef stručnog štaba našeg tima u sutrašnjoj utakmici nade polaže u Zvezdin kvalitet

- Moramo da gledamo kvalitet naše ekipe i koje su naše prednosti. Da li smo mi ekipa koja je pravljena za ofanzivnu tranziciju, pogotovo kad se uzme u obzir da u Superligi igramo protiv duplog bloka. Postoji mogućnost za premoć, ali i u dosta drugih stvari možemo da budemo kontkretniji, bolji, da kontrolišemo igru i da ih pomeramo u zonama gde nama odgovara da bi ih kaznili. Bitan je odnos prema igri. Energetski smo se podigli i treba da se podignemo još, da imamo kontinuitet 90 minuta i onda mislim da imamo kvalitet da kaznimo i Trabzon i bilo koju drugu ekipu. Da li ćemo sutra dobiti utakmicu zavisi i od protivnika, i od psihološke pripreme, kao i od toga kvakvi ćemo mi biti. Ako budemo na potrebnom nivou - pobedićemo.

Istakao je i da je prvenstvena pobeda protiv Novog Pazara bila izuzetno važna.

- Svaka pobeda je bitna, ali ta protiv Novog Pazara posebno. To je dobar trend i daćemo sve od sebe da tako nastavimo - podvukao je Milojević.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon