Katai pred novim rekordom

19.10.2024
18:25
No items found.

Fudbaler Crvene zvezde - Aleksandar Katai je na prethodnom meču crveno-belih protiv Radničkog iz Niša postao najbolji strelac u istoriji Superlige Srbije, dok se izjednačio sa čuvenim napadačem Darkom Pančevim na večnoj listi strelaca našeg kluba. Ipak , Katai bi u narednom periodu mogao do novog rekorda i to na međunarodnoj sceni.

Наиме, у ервопским мечевима Звездина десетка је постигла 16 голова и тренутно се налази на високој четвртој позицији. Испред Катаија су Никола Жигић (17 голова), Бора Костић и Душан Савић (20 голова), као и првопласирани Зоран Филиповић (28 голова).

Искусни везни фудбалер је иза себе оставио Дарка Панчева (14 погодака), Ел Фарду Бена и Ричмонда Боаћија (12 погодака), Станислава Карасија (11 погодака)…

У дресу вољеног тима, Магико је био прецизан у Лиги шампиона против Манчестер Ситија претходне сезоне, док је у квалификацијама за најквалитетније фудбалско такмичење погађао у дуелима са Лудогорецом, Валетом (два гола) и Каиратом (два гола). У Лиги Европе је матирао голмане Слована из Либереца, Гента, Браге (два гола), Ференцвароша и Трабзонспора. У квалификационим мечевима је тресао мреже Сасуола, Арарата и Клужа (два гола).

Пред Звездом је још много европских изазова, а верујемо да ће Катаи у њима имати велику улогу.

Lista Zvezdinih strelaca u evropskim takmičenjima:

1. Зоран Филиповић 28
2. Бора Костић, Душан Савић 20
3. Никола Жигић 17
4. Александар Катаи 16
5. Дарко Панчев 14
6. Ел Фарду Бен, Ричмонд Боаћи 12
7. Станислав Караси 11
8. Милош Шестић, Бошко Ђуровски 10

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon