Kadeti složni: Da ponovimo istorijsku sezonu

7.7.2024
10:16
No items found.

Kadetska selekcija Crvene zvezde je upalila motore i započela pripreme za narednu sezonu, a plan priprema do samog šampionata, kao i sama očekivanja pred start takmičenja je izneo pomoćni trener – Filip Ostojić.

- Očekivanja su kao i svake sezone do sada. Idemo na titulu, da što više njih razvijemo da dođu do prvog tima, da budu spremni za veće zahteve. Jedva smo čekali da se okupimo, imali smo vremena da se odmorimo, ali takođe i da spremimo pripremni period, kao i samu ekipu - započeo je Ostojić.

Dosta poznatih lica, s obzirom da je prošle sezone uz generaciju 2007. stasalo fudbalera i iz mlađe generacije.

- Znači mnogo kada imate par pomaka koji su već nešto prošli sa vama. Od njih se u ovoj sezoni očekuje da budu nosioci ekipe. Dosta je važno za trenažni proces, ekipu, ali i nama trenerima da imamo neku sponu između igrača i nas i da znaju šta tražimo od njih.

Otkrio nam je pomoćni trener i plan do samog početka šampionata.

- Idemo 21. jula u Vrnjačku Banju, tamo ćemo odigrati tri utakmice. Pre polaska imamo jedan meč ovde i za sam kraj dve utakmice pred početak prvenstva.

Crvena zvezda je imala čak deset fudbalera na prethodno održanom Evropskom prvenstvu do 17 godina, a stručni štab se nada da će uspeti da ponove ili nadmaše učinak ove sezone.

- Sigurno da nam znači puno, jer je dosta igrača bilo iz naše selekcije. Mi to smatramo dodatnom satisfakcijom da nastavimo da radimo još bolje i više, kako bi svaka naredna bila još bolja od ove - završio je Ostojić.

Jedan od igrača iz generacije 2008. je i Aleksa Damjanović, koji je prošle sezone takođe bio akter kadetskog šampiona Srbije.

- Prošle sezone sam bio u ovoj selekciji, sada sam opet tu. Cilj naravno ostaje isti, a to je da osvojimo titulu. Mnogo mi znači što sam već igrao prethodne sezone, stekao sam iskustvo i nadam se da ćemo da ponovimo uspeh od prošle godine - rekao je Damjanović.

U sezoni iza nas je bio najbolji strelac, nastupio na Evropskom prvenstvu, a sada je među glavnim nosiocima ekipe.

- Imao sam mnogo lepu godinu iza sebe, bio sam najbolji strelac, iako sam najmlađi u ekipi u tom trenutku. Mnogo sam lepih stvari prošao i uradio, Evropsko prvenstvo koje je uaista sjajno iskustvo za mene, a od ove sezone ne očekujem ništa manje. Davaću sve od sebe, kao što sam činio uvek i verujem da će biti još bolja nego prošla.

Veruje u još jednu titulu u nizu.

- Siguran sam da ćemo dati sve i na terenu i van njega da ponovimo uspeh, a ukoliko nam to pođe za rukom, nadam se da ćemo ponoviti prošlu sezonu i osvojiti još jednu titulu - podvukao je Damjanović.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon