Kadeti brojali do sedam

29.9.2024
15:10
No items found.

Priredili su kadeti našeg kluba sjajnu dobrodošlicu novom šefu struke - Aleksandru Linti, koji nije mogao da zamisli bolji početak svog mandata na klupi Crvene zvezde. Njegovi puleni su pobedili šabačku Mačvu u okviru osmog kola Kadetske lige Srbije, rezultatom 7:0. Strelci su u ovoj ubedljivoj pobedi bili: Aleksa Petrović, Balša Papović, Aleksa Damjanović, Pavle Krstić (2), Nemanja Jevđić i Vasilije Subotić.

Crvena zvezda - Mačva 7:0 (3:0)

Stadion : "Teren omladinske škole Crvene zvezde".

Sudija : Aleksandar Radovanović.

Strelci : Petrović u 4, Papović u 39, Damjanović u 42, Krstić u 61. i 82, Jevđić u 64. i Subotić u 75. minutu za Crvenu zvezdu.

Crvena zvezda: Radanović, Papović, Baucal, Nikolić, Strika, Žurić, Jevđić, Petrović (od 68. Mrvaljević), Subotić, Jovanović (od 68. Zarić), Damjanović (od 59. Krstić).  

Mačva : Đakovac, Renovčević (od 57. Đurić), V. Matić, I. Matić, Smiljanić, Mirković (od 63, Danojlić), Isailović, Kulić (od 32. Đokić (od 65. Đapanović)), Mitrović, Milošević (od 44. Brodić), Dražić.


Poveli su puleni novog šefa stručnog štaba - Aleksandra Linte, već posle prve stvorene prilike u četvrtom minutu utakmice. Lepo je po desnom boku prošao Papović, koji je zatim centrirao na peterac, a njegovu asistenciju je krunisao pogotkom Aleksa Petrović, koji nastavlja sa sjajnim partijama od početka sezone. Rano stečena rezultatska"zaliha" je našim kadetima omogućila da nešto mirnije nastave ovu utakmicu.

Damjanović je samo četiri minuta kasnije mogao i da poveća prednost crveno-belih, ali je njegov lukavi pokušaj uspeo da odbrani Đakovac. Zvezda je sjajno izgledala na početku utakmice, te je teško bolji početak mogao da zamisli novi trener naše ekipe. Levi bek naše kadetske selekcije - Matej Strika, je na u prvom delu utakmice pravio velike probleme svojim čuvarima, te je nekoliko puta uspevao da im pobegne, a zatim i uputi veoma kvalitetne centaršuteve. U 23. minutu utakmice je oprobao udarac Subotić, koji je posle preciznog dodavanja Petrovića raspaliosa 20 metara, ali je golman gostiju uspeo to da odbrani. Nastavio je da preti golu Mačve Aleksa Petrović, te je šutirao odlično iz slobodnog udarca u 32. minutu, a Đakovac je nastavio da održava goste u životu. Samo minut kasnije je "stopostotnu" priliku imao Damjanović, ali je ponovo brzo razmišljanje golmana gostiju sprečilo naše fudbalere da stignu do drugog gola. U tim momentima su momci u crveno-belim dresovima, beskompromisno dominirali na terenu.

Posle nekoliko neiskorišćenih prilika, konačno je Zvezda u 39. minutu utakmice stigla i do drugog gola na utamici. Prvobitno je Jevđić uputio centaršut ka kaznenom prostoru protivnika, a zatim se lopta odbila do Balše Papovića, koji je sa ivice šesnaesterca uputio neodbranjivi "projektil" ka golu Mačve. Odmah posle drugog su crveno-beli stigli i do trećeg gola na meču. Ovog puta je strelac bio Aleksa Damjanović, koji je veoma precizno šutirao posle centaršuta Jovanovića sa levog boka.

Nisu imali u planu crveno-beli da stanu u drugom poluvremenu, te su nastavili sa "opsadom" protivničkog šesnaesterca. U 51. minutu je Dušan Jovanović snažno šutirao, ali je uspeo gostujući golman da spreči novi gol naše ekipe. Uspeo je u 58. minutu Aleksa Damjanović da zatrese mrežu protivnika po četvrti put na meču, ali je njegov gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Postigli su crveno-beli i zvanično priznat četvrti pogodak u 61. minutu, a strelac je bio rezervista i pravi "džoker" našeg tima - Pavle Krstić. Posle samo dva minuta provedena na terenu, Krstić se inteligentno postavio u kaznenom prostoru protivnika, te mu je bilo lako da na kraju savlada golmana gostiju i poveća već ubedljivu prednost našeg tima. Ekspresno je Zvezda povisila rezultat na 5:0. Ovog puta je Subotić odložio loptu za Jevđića, a vezni igrač tima Aleksanda Linte ju je zakucao sa 10 metara pod prečku gola gostiju. Nastavili su da "rešetaju" igrači Crvene zvezde, a evrogolom Subotića su stigli i do šestog pogotka na meču. Krilni fudbaler naše kadetske selekcije je raspalio sa 25 metara, te veoma precizno pogodio uz samu levu stativu gola Šapčana. Sedmi gol za naš tim je šutem iz peterca postigao Pavle Krstić, kojem je posle atraktivnog driblinga asistirao Luka Zarić.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon