Елшник у топ пет играча Лиге шампиона

10.10.2024
12:39
No items found.

Фудбалери Црвене звезде су oдиграли прва два кола Лиге шампиона, а према статистичким подацима најквалитетнијег европског фудбалског такмичења се издвојио репрезентативац Словеније и везни фудбалер наше екипе - Тими Макс Елшник.

Одмах по доласку у наш клуб Елшник је показао да ће бити важан шраф у екипи Владана Милојевића. То су потврдиле и две утакмице у Лиги шампиона, које су црвено-бели одиграли против Бенфике на домаћем терену, као и Интера у Италији. Звездин Словенац се у досадашњем делу такмичења издвојио по два параметра, те се нашао међу пет најбољих играча најквалитетнијег европског такмичења када је реч о упућеним центаршутевима, као и у броју изведених удараца из угла.

На листи која показује који су играчи упутили највише центаршутева ка противничком казненом простору, Елшник се налази на високом четвртом месту, који је то успео да уради у 13 ситуација. Иза себе је оставио бројне европске звезде, попут: Данија Карвахала, Винисијуса Жуниора, Илкаја Гундогана, Александер Арнолда и других... Испред везног фудбалера нашег тима се по овом статистичком параметру налазе само Кујпер из Клуб Брижа и Доку из Манчестер Ситија који деле прву позицију са 16 центаршутева, док је иза њих Џошуа Кимих са 15.

Звездин Словенац, предњачи у још једном параметру, који довољно говори о томе, колико офанзивно игра тим који са клупе предводи Владан Милојевић. Наиме, Елшник је извео чак девет удараца из угла, што га позиционира на високо треће место, док су више корнера на два меча извели само Енгелс из Селтика (13), као и Кимих из Бајерна (10).

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon