Crvena zvezda - Železničar 2:1 (1:0)

27.9.2024
08:52
No items found.

Slavili su fudbaleri Crvene zvezde protiv Železničara rezultatom 2:1 u okviru 10. kola Superlige Srbije. Pobeda golovima Vanje Drkušića i Luke Ilića predstavlja sjajnu uvertiru za utakmicu protiv Intera koja je na programu u utorak od 21 čas, kada će izabranici Vladana Milojevića nastaviti evropski put.

Crvena zvezda - Železničar 2:1 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić".

Gledalaca : 8.266.

Sudija : Srđan Jovanović.

Strelci : Drkušić u 33. i L. Ilić u 70. minutu za Crvenu zvezdu, a Eze u 60. minutu za Železničar.  

Žuti kartoni: Milunović, Sanogo, Jovanović, Romanić (Železničar).

Crvena zvezda: Glazer (od 62. M. Ilić), Prucev, Điga, Drkušić, Rodić, Krunić (od 62. Dalsio), Elšnik, L. Ilić, Katai (od 67. Endiaje), Milson (od 67. Radonjić), Duarte (od 83. Maksimović).

Rezerve : M. Ilić, Degenek, Leković, Spajić, Dalsio, Kanga, Šljivić, Maksimović, Silas, Radonjić, Endiaje.

Železničar : Popović, Jusif, Milunović, Milikić, Konatar, Sanogo (od 81. Cvetković), Knežević (od 67. Milosavljević), Mitrović (od 56. Pirgić), Jovanović (od 56. Jevremović), Eze (od 67. Ben), Romanić.

Rezerve : Nović, Vidojević, Grgić, Cvetković, Pirgić, Jevremović, Milosavljević, Lokosa, Ben, Vidić, Vukojević.

Umalo je Duarte golom u ranoj fazi meča otvorio utakmicu, ali je Milikić dobro uklizao u sedmom minutu ispred našeg centarfora i uspeo da ga zaustavi. U više navrata je Prucev probijao po desnoj strani, i pokazao da može dobro da pokrije i poziciju beka. Šansu je Duarte imao i u 20. minutu kada ga je Rodić pasom izbacio pred Popovića, ali je naš centarfor bio isuviše iskosa, te je čuvar mreže gostiju uspeo da izletanjem "skrati" ugao. Proradila je slovenačka veza u 33. minutu kada je Elšnik centrirao za Vanju Drkušića koji je bio najviši u skoku i od stative pogodio Popovićev gol, čime je Zvezda naplatila terensku inicijativu.

Sumnjivo je bilo u 36. minutu ispred gola Popovića kada je postoja kontakt između Milikića i Duartea i to s leđa, ali je glavni arbitar odlučio da ne dosudi jedanaesterac. Odlično je driblao Prucev u 45. minutu kada je Mitrovića izbacio fintom, potom se namestio na levu nogu, "otvorio" stopalo, ali gađao tik preko prečke. Bilo je mnogo kontakata na sredini terena, ali su obe ekipe nastojale da kroz pas igru prave višak. Naravno , Zvezda je bila uspešnija, te se na odmor otišlo sa golom prednosti za naš tim.

Dobro je driblao Milson u 51. minutu kada je zalomio u levu stranu i gađao iz prve, ali je Popović poslao loptu u korner. Fantastično je Popović intervenisao i četiri minuta kasnije kada je Elšnik gađao samo rašlje sa 20 metara, a čuvar mreže Železničara paradom ulepšao pokušaj. Ipak , gosti su smanjili preko Ezea u 60. minutu. U čitavoj toj situaciji, povredio se Glazer, pa ga je na terenu zamenio Ilić, a zajedno sa njim je ušao i Dalsio umesto Krunića. Nastavio je Milojević da menja, u igru je uveo i Radonjića i Endiajea, pa smo zaigrali daleko ofanzivnije, sa dva klasična centarfora.

Nije iskoristio Endiaje odličnu šansu u 69. minutu kada su se defanzivci Železničara zbunili, ali je Popović telom ušao u šut senegalskom napadaču i još jednom maestralno intervenisao. Ubrzo je na scenu stupio Radonjić i probio po levom boku te spoljnim delom stopala ubacio za Luku Ilića koji je bio snalažljiv u petercu i iz odbitka doveo naš tim do novog vođstva. U finišu meča, šansu je dobio i Maksimović koji je danas produžio ugovor sa našim klubom, a Zvezda je mirno privela utakmicu kraju, te osvojila važna tri boda.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon