Crvena zvezda - Napredak 2:0 (1:0)

14.9.2024
09:48
No items found.

Slavili su fudbaleri Crvene zvezde protiv Napretka u okviru osmog kola Superlige Srbije rezultatom 2:0 i u odličnom raspoloženju dočekuemo Benfiku u četvrtak. Pogotke za tim Vladana Milojevića postigli su Bruno Duarte i Mirko Ivanić.

Crvena zvezda - Napredak 2:0 (1:0)

Stadion : "Rajko Mitić".

Gledalaca : 13741.

Sudija : Pavle Ilić.

Strelci : Duarte u 29. i Ivanić u 47. minutu.

Žuti karton : Bukorac (Napredak).

Crveni karton: Ignjatović (Napredak).

Crvena zvezda: Glazer, Mimović, Leković, Drkušić, Seol, Krunić, Elšnik (od 63. Dalsio), Ivanić (od 86. Maksimović), Silas (od 63. Radonjić), Olanjinka (od 79. L. Ilić), Duarte (od 63. Endiaje).

Rezerve : M. Ilić, Điga, Dalsio, L. Ilić, Šljivić, Maksimović, Prucev, Jovanović, Radonjić, Endiaje.

Napredak : Balević, Krstić, Bukorac, Vukajlović (od 66. Ćirković), Karaklajić, Ostojić, Ignjatović, Stoiljković (od 58. Obradović), Marinković, Petković (od 79. Čubra), Tošeski (od 66. Marjanović).

Rezerve : Preković, Bubanj, Jović, Marjanović, Milivojević, Ćirković, Miličić, Đeković, Čubra, Obradović, Miletić.

Pred početak utakmice održan je minut ćutanja Bori Đorđeviću, a ujedno je i na severnoj tribini bila koreografija posvećena legendi srpske rok muzike i velikom navijaču Crvene zvezde. Još jedan dokaz da legende nikada ne umiru, već žive večno u našim srcima.

Po prvi put ove sezone se na golu našao Glazer, a u startnoj postavi su bili Silas i Krunić, koji su za samo nekoliko minuta mogli do prvenaca, ali je Balević u oba navrata dobro intervenisao. Dobru priliku imao je Silas i u 12. minutu kada je šutirao posle dodavanja Ivanića sa 10 metara, a zatim gađao i iz odbitka, ali su prvo Balević, zatim i Bukorac intervenisali. Pritiskala je Zvezda sve vreme protivnika, a najčešća situacija iz prvog poluvremena je bila ta u kojoj Elšnik stoji na korneru i centrira, ali su gosti uspevali da neutrališu opasne prekide. Silas je bio najzaslužniji za iznuđen penal u 29. minutu kada je Marinković posle njegovog centaršuta igrao rukom, a siguran izvođač bio je Bruno Duarte. Praktično se igrala viktorija pred golom Napretka, ali je Zvezda na odmor otišla sa golom prednosti, iako je Ivanić imao dobru priliku u 41. minutu posle prodora i centaršuta Mimovića. Našao se ofanzivac našeg tima pred golom, ali je Balević dobro intervenisao, kao i dva minuta kasnije kada je Olanjinka raspalio sa 20 metara. Nigerijac je i u 45. minutu imao dobru priliku kada je ubacio loptu Ivanić u peterac, ali je dobro stajao Krstić i otežao udarac našem ofanzivcu.

Zvezda je u 47. minutu udvostručila prednost i to preko Mirka Ivanića. Elšnik je centrirao iz kornera, lopta je kačila Stoiljkovića, a na drugoj stativi se našao Ivanić i rutinski pogodio. Mučio je Silas defanzivce Napretka, pa je u 55. minutu i obišao Balevića, ali je otišao suviše iskosa, te nije bio u prilici da šutira. Odigrao je povratnu za Duartea, ali nije došlo do promene rezultata. Nije Silasa hteo gol ni u 59. minutu kada je odlično šutirao iz slobodnog udarca, ali tik pored stative. Trostruku izmenu je napravio Milojević pa su se na terenu našli Dalsio, Endiaje i"stari-novi" igrač našeg tima - Radonjić.

Imao je i Glazer posla u 67. minutu kada je Karaklajić gađao bliži ugao, a pouzdani čuvar mreže pročitao nameru ofanzivca Napretka i refleksno odbranio. Odličnu priliku imao je Endiaje u 75. minutu kada je u padu gađao, iz blizine, ali ne iz tako dobre pozicije, što je bilo dovoljno golmanu Napretka da iskontroliše pokušaj. Probio je Mimović sjajno i minut kasnije, te uputio oštar pas u peterac gde je spremno čekao Endiaje, ali je Balević u poslednjem trenutku kačio i promenio smer lopte. Zatresla se i stativa u 82. minutu kada je Radonjić šutirao sa ivice kaznenog prostora, nakon još jednog dobrog prodora Mimovića. U finišu meča šansu je dobio i talentovani Maksimović, koji je upisao prve minute za Crvenu zvezdu ove sezone.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon