Crvena zvezda - Benfika 1:2 (0:2)

19.9.2024
08:37
No items found.

Poraženi su fudbaleri Crvene zvezde rezultatom 1:2 u okviru prve utakmice Lige šampiona od Benfike. Imala je Zvezda svoje šanse i zaslužila pozitivan rezultat, ali je jedini pogodak na meču za tim Vladana Milojevića postigao Felision Milson nakon dodavanja Šerifa Endiajea.

Crvena zvezda - Benfika 1:2 (0:2)

Stadion : Rajko Mitić.

Gledalaca : 44.238.

Sudija : Majkl Oliver (Engleska).

Strelci : Milson u 86. minutu za Crvenu zvezdu, a Akturkoglu u 9. i Kokču u 29. minutu za Benfiku.

Žuti kartoni: Seol, Silas (Crvena zvezda), Kabore, Kareras, Aursnes (Benfika).

Crvena zvezda: Glazer, Mimović (od 26. Dalsio), Điga, Spajić, Seol, Krunić (od 82. L. Ilić), Elšnik, Ivanić, Silas, Olanjinka (od 71. Milson), Duarte (od 71. Endiaje).

Rezerve : M. Ilić, Guteša, Drkušić, Leković, Dalsio, Kanga, L. Ilić, Milson, Prucev, Radonjić, Endiaje.

Benfika : Trubin, Ba (od 37. Kabore), Silva, Otamendi, Kareras, Florentino, Akturkoglu, Kokču (od 88. Bareiro), Di Marija (od 88. Beste), Rolhajzer (od 56. Aursnes), Pavlidis (od 88. Amduni).

Rezerve : Soareš, Gomeš, Amduni, Aursnes, Kabral, Bareiro, Šjelderup, Prestijani, Kabore, Beste, Arauho, Bajrami.

Zatresla se mušema na Marakani, a navijači Crvene zvezde su imali priliku da pozdrave novi format Lige šampiona, kao i svoje pulene na terenu. Nažalost , gosti su došli do brzog gola, a igrao se deveti minut kada je Akturkoglu dobro reagovao na drugoj stativi i ispred Krunića poslao loptu u mrežu našeg tima. Mogao je Krunić na drugoj strani, samo tri minuta kasnije, da poravna rezultat. Odlično je okrenuo Florentina na desnom boku, a zatim i šutirao iz "mrtvog" ugla, tik pored stative. Nastavila je Zvezda da napada, pa su prvo Silas, a zatim i Olanjinka u 16. minutu kada je Ivanić centrirao mogli da izjednače. Razigrao se i Duarte u 18. minutu kada je "lažnjakom" prevario Otamendija, a zatim i u punom trku sa 25 metara šutirao, te propisno namučio Trubina.

Prinudno je Milojević morao da menja, pa je u 26. minutu umesto povređenog Mimovića na teren ušao Dalsio. Gosti su došli do drugog gola u 29. minutu kada je Kokču iz slobodnog udarca sa 20 metara perfektno pogodio ugao. Oprobao je Ivanić udarac sa distance u 40. minutu kada je osetio da ima dosta prostora ispred sebe, ali je lopta završila tik pored stative. Menjao je Milojević u više navrata u prvom poluvremenu pozicije igračima na terenu, malo i prinudno, jer je Elšnik prešao na poziciju levog, a Seol na mesto desnog beka kada se Mimović povredio, no rotirali su se i Silas i Olanjinka.

Krenula je Zvezda još ofanzivnije u nastavku igre, i primetan je bio presing koji se igrao na poslednju liniju Benfike, sve sa ciljem da se nađe put do mreže Trubina. U dva navrata je Otamendi dobro izblokirao Duartea koji se dobrom kretnjom nalazio u šansama. Konstantno je Zvezda pretila iz kornera, a mogao je Điga u 66. minutu da smanji rezultat, nakon što je Elšnik centrirao iz ugla, a reprezentativac Burkine Faso butinom šutirao pored gola. Nastavio je Milojević da menja, kako bi održao svežinu na terenu, pa su priliku u poslednjih 20 minuta dobili Milson i Endiaje umesto Olanjinke i Duartea, a ubrzo je i Ilić istrčao kao zamena za Krunića. Došla je Zvezda do zasluženog gola u 86. minutu kada je Endiaje iz okreta proigrao Felisija Milsona koji je otvorio kopačku i pogodio dalji ugao nakon što se našao ispred Trubina. Probudila se Marakana u tim trenucima još više, ali nisu uspeli fudbaleri našeg tima da stignu do pozitivnog rezultata.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon