Bahar : U Lajpcigu pokazali da možemo, a puna Marakana uliva dodatnu snagu

5.11.2023
4:28
No items found.

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 21 čas ugostiti RB Lajpcig u okviru četvrtog kola grupne faze Lige šampiona, a očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba Barak Bahar.

- Svaka utakmica je bitna, od prve do poslednje, prosto je takva situacija. Ne plašim se ničega, jer verujem u sebe, stručni štab, igrače, kao i čitav tim. U Lajpcig smo došli da igramo našu igru, pokazali smo se, sem u prvih 20 minuta kada smo primili gol, da možemo da igramo dobro. Drugo poluvreme smo dobro otvorili, umalo izjednačili, ali nas ni novi primljen gol nije sputao da igramo ono čemu težimo. Pokazali smo da možemo da se borimo, iako je Lajpcig dobar tim, sa sjajnim igračima, kažnjavaju prostor, no, verujemo u sebe - počinje Bahar.

Veruje Bahar u koheziju između igrača i navijača na sutrašnjem meču.

- Moramo da napravimo razliku zajedno, uz pomoć publike. Ne smemo Lajpcigu da dozvolimo prostor, već da ih napadnemo i budemo hrabri. Treba nam balans između dobe odbrane i napada. Mora fokus da bude na visokom nivou i da u pravom trenutku postignemo pogodak. Nismo to uspeli u prošloj utakmici, no, sutra moramo da budemo agresivniji.

Smatra izraelski stručnjak da će sutra ključan biti balans između odbrane i napada.

- Lajpcig se nešto teže nosi sa ekipama kojima je fokus na defanzivi i koje imaju veliki broj igrača u odbrani. Probali smo to da iskoristimo, ali Lajpcig nas je kaznio. Sutra će balans biti ključan.

Nema kalkulisanja, ide se na pobedu.

- Nikad nisam igrao na nerešeno, samo na pobedu, to je u mom DNK i Zvezdinom. Pokazali smo u prošloj utakmici da možemo da budemo dobri, postignemo gol, igramo presing, ali oni su favoriti na papiru. Ipak, igramo na Marakani i pred našim navijačima.

Puna Marakana bi sutra mogla da napravi prevagu u našu korist.

- Nezgodan raspored smo imali na početku, praktično dva najteža meča smo već odigrali i pokazali dobar momentum. Na Marakani smo sa Jang Bojsom mogli i do pobede, ali izgubili smo dva poena i šta je, tu je. Fokus je na Lajpcigu i mislim da uz punu Marakanu možemo do dobrog rezultata.

U toku konferencije, začula se himna Lige šampiona, jer su se na Marakani vršile određene probe pred sutrašnji meč.

- Prija mi što čujem himnu, ali najlepši osećaj i momenat za prepričavanje biće ako sutra pobedimo. Taj osećaj posle utakmice.

Spremna je Zvezda taktički za sutrašnju utakmicu.

- Nastojaćemo da iznenadimo protivnika taktikom, ali utakmica je živa stvar i način igre se menja kako ona teče. Uvek imamo više varijacija. Što se Lajpciga tiče, oni su igrali u drugačijim formacijama u prethodnim mečevima. Kada je reč o igračkom kadru, videćemo da li će Katai koji je bolestan biti spreman.

Govorio je i o pismu navijača koje ih je dočekalo u svlačionici pred utakmicu sa Radnikom.

- Pričao sam sa igračima pred utakmicu, pokazao pisma koja su ih čekala i rekao da smo igrali dobro u prethodna tri meča, ali da to nije dovoljno. Moramo da budemo vatreniji i srčaniji. Zaista razumem navijače i sve to je ispalo vrlo pozitivno. Bitno mi je da osetimo podršku i poslednja utakmica protiv Radnika nije vrvela od kvaliteta, ali smo bili borbeniji. Pobedili smo i želimo i sutra da usrećimo navijače.

I za kraj, istakao je da je svaka sledeća utakmica najvažnija.

- Svaka utakmica je važna, i u Superligi i u Ligi šampiona. Posle tri utakmice, moramo da se fokusiramo na četvrti meč i ako pobedimo, svi zajedno možemo da se izdignemo iz trenutne situacije. Posle toga je fokus na prvenstvu, odnosno narednom meču koji sledi - rekao je Bahar.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon