Bahar : Razumem kritike, ali uveren sam da ćemo napraviti velike uspehe

2.11.2023
3:39
No items found.

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 18 časova dočekati Radnik u okviru 14. kola Superlige Srbije, a šef stručnog štaba našeg tima Barak Bahar insistirao je da se organizuje konferencija za štampu kako bi mogao da odgovara na sva pitanja koja zanimaju zvezdašku javnost.

- Znam da ste bili razočarani što nisam došao na konferenciju za štampu posle utakmice u sredu. Razlog je veoma jednostavan - navijači su želeli da razgovaraju sa mnom i igračima odmah posle utakmice. Bio je to veoma iskren i važan razgovor. Hteo sam da ih čujem, jer znam kako su razočarani bili, i želeo sam da im ukažem poštovanje. Nakon toga sam otišao i seo da razgovaram sa upravom kluba. Želim da bude jasno - nikada ne bežim od pitanja. Uvek preuzimam odgovornost i zato sam vas sve pozvao da dođete danas da razgovaramo i da odgovorim na sva vaša pitanja - počeo je Bahar.

Jasan mu je pritisak koji postoji, usled velikih očekivanja zvezdaške javnosti.

- Vidite, zaista razumem svu buku i pritisak navijača i medija. Očekivanja su ogromna i to tako i treba da bude. Do sada rezultati nisu onakvi kakvi smo očekivali da će biti. Odlično smo počeli u pripremnim utakmicama, kao i na početku Superlige. Sve to je izazvalo velika očekivanja. Možda mi nismo bili dovoljno skromni. Možda. Moram priznati da mi je trebalo neko vreme da bolje shvatim ligu. To smo platili - izgubili smo dve utakmice u gostima. To je napravilo malu pometnju u našem sistemu, jer Crvena zvezda nikada ne gubi u domaćem šampionatu. Mnogo sam naučio iz ovoga, a mi ćemo sigurno biti spremni za sledeće utakmice.

Detaljnije je Bahar izanalizirao poslednje tri prvenstvene utakmice.

- Sada želim da pričam konkretno o poslednje tri utakmice u ligi: Javor, IMT i TSC. Zato što je u tim utakmicama, po mom mišljenju, bila velika razlika između kvaliteta igre i rezultata. Vidite , nisam naivan, znam da su rezultati najvažniji u fudbalu. Ali takođe verujem u „način“. Moj način mi je doneo uspeh i doveo me ovde. U te tri utakmice totalno smo dominirali! Posed lopte (Javor - 67 posto, IMT - 60 posto, TSC - 61 posto, a do sada u ligi imamo posed 65.8 posto), presing, udarci (Javor - 30, IMT - 23, TSC - 23, protivnici kumulativno 17, a do sada u ligi imamo 20.6 šuteva po meču), očekivani golovi (Javor - 3.48, IMT - 3.21, TSC - 2.54, protivnici ukupno 1.74, dok mi u ligi imamo 2.98 u proseku), korneri (Javor - 9, IMT - 11, TSC - 15, protivnici kumulativno 12, a u ligi do sada izvodimo 7.42 kornera po meču). Rivali daleko manje. U potpunosti smo dominirali utakmicama! Da , znam da su ovo samo brojevi i detalji, statistika. Najvažniji brojevi su oni na tabeli, a mi smo na drugoj poziciji, sa minus šest bodova. Ali ako nastavimo svojim putem, uradimo fina podešavanja i još se malo prilagodimo - rezultati će doći.

Demantuje Bahar to da usled dešavanja u Izraelu nije u potpunosti fokusiran na rad u Zvezdi.

- Na ličnom planu, želeo bih da kažem kratku rečenicu - Moja zemlja krvari i sve što se tamo dešava nas boli, moja porodica je kući i nisam ih video više od meseca dana. Ovo vam kažem jer sam čuo da moje srce nije ovde, zbog situacije u mojoj zemlji. Mogu vam reći - apsolutno je suprotno! Što se mene tiče - moram da donesem uspeh ovom klubu. Moji saradnici i ja radimo 24/7 i potpuno smo fokusirani. Dolazimo rano, kasno idemo kući, jer tačno znamo koliko je Crvena zvezda važna navijačima, upravi i mnogim ljudima.

Bahar tvrdi da atmosfera u ekipi nije narušena.

- Istina je da ove godine imamo više stranih igrača. Svi su oni dobri igrači, a najvažnije dobre osobe. Za neke od njih trebalo mi je više vremena da se povežemo, ali imamo veliki tim, dobru svlačionicu i energiju. Ako neko kaže da to nije istina, blefira. Sada smo svi zajedno - igrači, stručni štab, uprava i navijači. Obećavam vam jednu stvar - ovaj klub ima sjajnu budućnost.

Govorio je i o prekidima, odnosno o tome što je Zvezda nedovoljno efikasna posle kornera.

- Ne pogađamo iz kornera, jer mašimo, ali i to je deo igre. Čitava statistika nam ide u prilog i ukoliko nastavimo tako, siguran sam da će golovi doći.

Bahar ističe da ima potpunu podršku uprave kluba.

- Nisam uplašen, jer verujem u sebe. Ne bih da iznosim detalje razgovora sa upravom, jer je to između nas. Želeli su da čuju od mene šta mislim o timu i rezultatima, s obzirom na to da smo izgubili dosta bodova. Hteli su odgovore i dobili su ih. Osećam punu podršku uprave. Rekao sam im da igramo dobro i da će rezultati doći.

Govorio je Bahar i o tome da Zvezda prima golove iz vrlo malo šansi koje protivnik pravi.

- Imam detalje i o odbrani i o tome kako treba da se branimo. Protiv nas svaki tim daje gol iz polušanse. Javor je postigao dva gola iz jednog šuta. Ako nastavimo ovako, doći će rezultat i biće sve kao na početku sezone.

Veruje Bahar u Zvezdu.

- Ne ide uz mene da odustajem tako lako. Verujem u Zvezdu, tim i igrače. U meču sa TSC-om smo našli balans između odbrane i napada. Videće se to u narednim mečevima.

Još jednom ponavlja Bahar da je uprkos situaciji u njegovoj domovini, fokusiran na posao.

- Situacija u Izraelu nije dobra, ali to može da potraje još dugo i moram da se fokusiram na moju ekipu i posao. Došao sam ovde da uspem i pomognem Zvezdi da se podigne na još veći nivo. Znam da rezultati nisu kao što smo očekivali, ali imamo dobar tim. Verujem da ćemo protiv Radnika biti bolji.

Prva prepreka je Radnik i isključivo se razmišlja o toj utakmici.

- Čeka nas Radnik u subotu i to moramo da pobedimo. Ne mislim o Lajpcigu, nego o Radniku. Posle subote imamo dva dana pripreme za Lajpcig, ali da, ako pobedimo naredne dve utakmice, možemo da preokrenemo sezonu u svoju korist.

Ističe Bahar da je razumeo navijače, te da je razgovor bio pošten i iskren.

- Imam iskustva razgovora sa navijačima, jer je u Izraelu isto tako bilo. Razumem ih, jer oni žele rezultate i da svi pružaju maksimum. Mislim da to i čine moji igrači, ali što se rezultata tiče, oni moraju da budu bolji. Navijači su došli i pričali iz srca, pošteno i iskreno. Razgovarali smo oko 40 minuta i sve sam razumeo šta su tražili od nas. Uradićemo to.

Objasnio je i pad koncentracije u finišu susreta protiv TSC-a.

- Radili smo naporno da postignemo gol protiv TSC-a. Oni su dobra ekipa, ali smo mi kontrolisali utakmicu, napadali i zasluženo pogodili. Nažalost , u finišu smo izgubili fokus i u poslednjim minutima, praktično u drugom napadu TSC-a za celu utakmicu, smo primili pogodak. Nismo trebali da primimo gol, ali su greške sastavni deo fudbala. No , sva odgovornost je na meni i ne želim da krivim igrače. Fokusirani smo na naredne utakmice.

O statusu Žan Filip Krasoa.

- Kraso je dobro igrao protiv IMT-a i postigao gol, ali imamo utakmice na tri dana, moramo da rotiramo i biramo 11 igrača koji treba da počnu. Svaka utakmica je svoja priča, drugačiji su protivnici. Nemamo nezadovoljne fudbalere minutažom. Dešava se da neko ne bude u protokolu, a već u sledećem meču igra, jer je pravi za tu utakmicu.

Zvezda ima šest bodova zaostatka, ali ima još mnogo da se igra.

- Pod pritiskom smo zbog minusa, ne samo ja, već čitav klub i zvezdaška javnost. Nije se to događalo u poslednjim godinama, ali nije se dešavalo ni da Partizan ima 11 pobeda u nizu kao sad. Moramo da budemo fokusirani i da pobedimo sve naredne utakmice u Superligi. Cilj je da osvojimo sedmu titulu u nizu, jer smo dobar tim koji ima kvalitet. Titula se osvaja na kraju maja, a nama je da budemo sve bolji.

Katai još uvek traži punu formu.

- Katai je bio dugo povređen, ali se polako vraća, što se vidi i na treninzima. No , još uvek nije u najboljoj formi. Imao je šanse protiv IMT-a, ali bez sreće. Protiv TSC-a je postigao gol i trebao je da bude pobednički, ali šta je tu je.

Ukoliko Zvezda ostane neporažena protiv Radnika, biće to niz od 121 utakmice na Marakani bez poraza u prvenstvu, čime bi izjednačili svetski rekord Real Madrida.

- Za nas nisu bitni rekordi, već da pobeđujemo, jer to u prethodnoj utakmici nismo učinili. Fokus je samo na pobedi i tome da vratimo samopouzdanje - zaključio je Bahar.

Podsećamo sve zvezdaše da će i na utakmici protiv Radnika biti organizovana nagradna igra pod nazivom “Pronađi i odvezi”, a svi oni koji budu bili na stadionu će moći u njoj da učestvuju i uz malo sreće osvoje automobil Toyota Aygo X.

Tagovi
No items found.
No items found.

povezane vesti

No items found.
No items found.

TELEFON CEO- CRVENO-BEO

SKINI NOVU APLIKACIJU

Google play store iconApp store icon