Звезда и Олимпијакос - Браћа заувек!

18.6.2024
02:45
No items found.

Нераскидиво братство између Црвене звезде и Олимпијакоса је данас добило додатну потврду, с обзиром на то да је у Медија центру стадиона "Рајко Митић" потписан меморандум о сарадњи.

Београдски и пирејски црвено-бели су овим уговором потврдили заједничку визију, те да се опредељења и делатности у спортском смислу у потпуности подударају. Оба клуба желе да наставе дугу традицију и успешну сарадњу на свим пољима, а све у функцији општег добра и јавног интереса. Ту је и нераскидиво братство које нас повезује.

Свим присутним људима у Медија центру се обратио председник УО СД Црвена звезда, и генерални директор нашег фудбалског клуба - Звездан Терзић.

- Размишљајући о данашњој свечаности, покушавао сам пронаћи праве речи, а да не буду хвалоспеви на рачун ова два спортска друштва. Међутим, чињенице су чињенице, оно што је Олимпијакос за Грчку, то је Црвена звезда за Србију. То су два најуспешнија спортска друштва у Грчкој и Србији, која су у ретком друштву најтрајнијих и најпознатијих спортских колектива у Европи и свету. Везују нас православље, црвено-бела боја и све традиционалне вредности наших народа. Олимпијакос ће наредне године напунити 100 година, а Црвена звезда 80 година. Дуги низ година имају братске односе, а да наше пријатељство није случајно, показује још једна коинциденција - 29. мај. На тај датум је Црвена звезда 1991. године освојила Лигу шампиона, а Олимпијакос 2024. године Лигу конференције. Посебно бих желео да честитам пријатељима на изузетно успешној сезони, у којој су њихови клубови наступили у пет завршних финала, и на томе што су најтрофејније спортско друштво у Европи у овом тренутку. Изузетно нам је задовољство што ће након потписивања овог протокола, 16 заједничких клубова размењивати идеје и искуства. Спортско пријатељство спортских друштава Црвене звезде и Олимпијакоса неодвојиво је од пријатељства наша два братска народа и наших навијача. Ми данас шаљемо заједничку поруку, колика је снага спорта кроз пријатељство, али и да је најлепше откриће да могу да расту одвојено. Још једном желим вам добродошлицу у Београд, да се осећате као код своје куће – изјавио је Терзић.

Након Терзића, обратио се и председник СД Олимпијакос - Михалис Кунтурис.

- Велико ми је задовољство и част што се овде данас налазим. Као што знате наредна година је од историјског значаја за оба клуба, јер Олимпијакос навршава један век постојања, док Звезда навршава 80 година дуге историје. Два клуба су током времена нераскидиво повезана на административном и навијачком нивоу, са огромном базом навијача, која их уједињује и прати на свим утакмицама. Сваки сусрет између Црвене звезде и Олимпијакоса представља праву пријатељску атмосферу. Наше црвено беле боје, такмичарска доминација као и страст представљају елементе наших друштава. Желим да вас обавестим да клубови имају највећи број титула у пет главних колективних спортова. Историја сваког спортског друштва је показатељ кроз титуле. Ми желимо да додатно ојачамо везе на свим нивоима у наредном периоду. Најављујемо историјско потписивање меморандума о сарадњи, који има вишеструки значај за Олимпијакос и Црвену звезду. Имамо за циљ још бољу комуникацију, размену мишљења, заједничко деловање које се неће фокусирати искључиво на спортски сегмент, а сврха је да постоји хуманитарна и друштвена димензија, са неопходном промоцијом акција путем друштвених мрежа – рекао је Кунтурис.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon