Шупут - Караџић недостојан функције

25.6.2011
12:00
No items found.

Дејан Шупут, члан Правне комисије ФК Црвена звезда, још једном је поновио неке од аргумената нашег клуба за превремене изборе у ФСС, који су посебно евидентни после реакције актуелног председника националног Савеза.

- Реакција председника ФСС-а Караџића на захтев ФК Црвена звезда да се распишу ванредни избори у фудбалској организацији само потврђује оно што смо написали у захтеву - да је Караџић недостојан да обавља функцију првог човека фудбала. Мислим да актуелни председник Савеза не разуме ситуацију у којој се налази. Његова реакција на наш захтев је ново кршење Статута ФСС и још један разлог да не буде председник - истиче Шупут.

Реномирани правник је још једном појаснио Звездине аргументе, који никога не вређају само поштују закон односно Статут. Уједно је и појаснио како се заказују и одржавају избори у ФК Црвена звезда.

- Црвена звезда је члан ФСС и према Статуту (члан 26, став г) има право да покрене захтев за одржавање ванредних избора. Караџић као председник Савеза нема право да тражи изборе у Црвеној звезди. Према Статуту ФК Црвена звезда то право имају само наши чланови, а њих је преко двадесет хиљада. Чланови Звезде, према нашем Статуту, у сваком тренутку могу да покрену иницијативу за изборе у клубу. Дакле, руководство Звезде је сваки дан на провери код својих чланова. У Звезди је одржати изборе лако али у ФСС-у скоро немогуће. Не знам да ли јавност зна али у Статуту ФСС-а не постоји институт опозива председника!? Лакше је сменити председника Владе него председника ФСС-а! Имам утисак да би Каражић да спречи изборе по сваку цену као да је рођен у тој фотељи. Зато је моја порука Караџићу - да поступа по Статуту ФСС-а, да Звездину иницијативу стави на дневни ред Извршног одбора ФСС-а, да престане да крши Статут и да престане да својим неодговорним изјава брука српски фудбал.

Посебно је иронично што Караџић говори о стању у Црвеној звезди.

- О његовом моралном праву као бившег председника Партизана да говори о стању у Црвеној звезди нећу ни да говорим. Уосталом, као члан Скупштине Партизана на једној од седница скупштина овог клуба чији је члан рекао је да ће „ФСС бити као Партизан". У том тренутку је био председник Савеза а ту изјаву су пренели медији - наводи Шупут.

Један од чланова Звездине Правне комисије је посебно нагласио будуће потезе на ову тему.

- Црвена звезда ће остати строго у домену Статута ФСС-а и чека одлуку Извршног одбора. Приметили сте да радимо по Статуту и не желимо да својим потезима уносимо тензију у фудбал. Дакле, одлуку Извршног одбора чекамо 30 дана. После тога, ћемо користити друга права која нам даје Статут ФСС али и међународни фудбалски прописи. Очекујемо да се Караџић понаша одговорније и да схвати да његова фотеља није важнија од будућности српског фудбала - каже Шупут.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon