Стојановић пред одлазак на Златибор

8.10.2013
12:00
No items found.

Фудбалери Црвене звезде који немају обавеза у националним селекцијама отпутовали су данас на Златибор где ће до уторка 15. октобра тренирати за наставак првенства.

База изабраника Славише Стојановића биће хотел "Палисад" који располаже свим условима за квалитетан рад спортских колектива. На списку путника налази се 20 играча: Бајковић, Весић, Тркуља, Петковић, Лазић, Омега, Крнета, Араухо, Ненадић, Мирић, Милијаш, Гогић, Јокић, Савићевић, Дауда, Мрђа, Михајловић, Оњило, Грујић и Ђуричковић. Накнадо ће се екипи прикључити Нинковић и Мијаиловић, док ће Мартиновић остати у Београду како би залечио повреду.

Шеф стручног штаба најтрофејнијег српског клуба најавио је да ће главни циљ бити стабилизовати тим након променљивих резултата у првенству.

- Морамо сви да обавимо отворен и искрен разговор и утврдимо у чему је проблем. Да ли је то претешко резултатско бреме, притисак или нешто треће. На нама је да то установимо јер је евидентно да екипа не приказује ни пола од онога што, објективно у односу на квалитет који поседује, може да пружи. Сигурно да имамо тему за детаљну анализу. У односу на оно што играчи приказује током недеље на тренинзима, на утакмици се мало тога види. Одиграмо добро 20 минута, па нас нема нигде наредних 15. Жао ми је што репрезентативци не путују са нама, али са остатком екипе ћемо покушати да кроз разговор и рад утврдимо проблеме и нађемо решење. Објективно, слабије од овога што приказујемо у последњим колима, тешко да можемо - истакао је млади стручњак.

Евидентно је да Црвена звезда највише проблема има у задњој линији. До сада, стручни штаб је безуспешно покушавао да пронађе добитну комбинацију централних бекова.

- Проблем у одбрани постоји још од првог дана мог доласка на Маракану. Слаба дефанзива и грешке коштале су нас можда бољег бодовног салда у првенству, као и дужег боравка у Европи. Међутим, имамо то што имамо и од играча које имамо на располагању треба да пронађемо најкомпатибилнији тандем или да решење потражимо у играчима који не играју на тим позицијама. Како је, тако је, до зиме, односно новог прелазног рока, морамо овако - јасно је поручио Стојановић.

Он је такође нагласио да сви сносе одговорност за пропусте у игри, почевши од њега и његових сарадника, преко играча, до Руководства клуба.

- Не желим да упирем прстом у друге, нити да тражим алиби. Сигурно да има доста и мојих грешака, себе сматрам најодговорнијим. Клуб има проблема, то није никаква тајна, али и поред тога, ми морамо да будемо прави на терену, јер је игралиште једино мерило. Надам се и да ћемо сви ускоро сести за сто, анализирати пропусте, затим подвући црту и донети закључак шта и како даље треба да радимо. Добро познајем овдашњи менталитет, у томе сигурно не видим проблем - рекао је шеф струке црвено-белих и додао да га не оптерећују приче и шпекулације о његовој смени и евентуалним наследницима.

- Једноставно, морам да искључим све те комбинације из главе и да не размишљам о себи, већ да наставим да радим поштено и коректно - не оставља дилему Стојановић.

Бивши селектор Словеније конкретно се изјаснио и о статусу младог Дарка Лазића који није био у тиму након кикса који је направио на мечу против Вождовца.

- Истина је да је он одиграо испод свог нивоа утакмицу на Врачару, и то је нормално када су млади играчи у питању. Међутим, нема говора да је склоњен и да се на њега не рачуна. Ствар је врло једноставна. Доста му је тешко пало све што се догодило на Врачару, због чега смо одлучили да га одморимо у Купу и дамо му времена да се смири. Након тога је доживео лакшу повреду и зато није конкурисао за тим. Сада је спреман, јуче је одиграо свих 90 минута на сусрету против Врбаса и заиста ту више не видим никакав проблем - констатовао је тренер Црвена звезде Славиша Стојановић.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon