Стојановић - Акценат на физичкој припреми

3.9.2013
12:00
No items found.

Фудбалери Црвене звезде одрадили су у среду 4. септембра редован тренинг, а у поподневним сатима отпутовали су пут Таре, где ће се до суботе 8. септембра припремати за наставак првенства. Шеф стручног штаба црвено-белих Славиша Стојановић, на мини припреме ће повести 23 фудбалера, што је и оптималан број за квалитетан рад.

Стојановић је истакао да ће акценат на овим мини припремама бити на физичкој спреми.

- Најбитније је да физичку припремљеност подигнемо на виши ниво. Размишљали смо и о евентуалном одигравању неке припремне утакмице, међутим физичка припрема је приоритет. Оно што нам представља мали хендикеп је то што нећемо имати све играче због репрезентативних обавеза, па ће за једни проћи овај мини циклус припрема док други неће, али то је ситуација у којој смо се нашли – каже Славиша Стојановић.

Звездин тренер је свестан сегмената у игри на којима је потребно радити.

- Желим да Звезда игра константно. Нисмо показивали константност током свих 90 минута једне утакмице, али када се узме у обзир како се склапао тим и да је за сваку ствар потребно време, онда морамо да будемо стрпљиви. Знам да у овом тренутку стрпљивост има веома ниску границу, нема простора да релативно мирно неке моменте подигнемо на виши ниво, али ми ћемо свакако дати све од себе. Има пуно простора за напредак, за дорађивање ствари, пуно је сегмената који треба подићи на виши ниво - трансформација из фазе одбране у фазу напада, прекиди у оба смера и број одузетих лопти су само неке од ствари о којима размишљам.Сада када је комплетиран играчки кадар, можемо да тежимо аутоматизмима. Раније је то било немогуће јер се играчки кадар мењао из дана у дан, и никад се није знало са сигурношћу ко ће доћи, а ко напустити екипу.

Звезда тренутно има велики број фудбалера, али нису сви у првом плану.

- За сада су сви ту, није било нових позајмица. Они који нису лиценцирани за првенство, мало су удаљенији од тима. Како ћемо то решити, видећемо у наредних пар дана. Велика је штета за неке младе играче, желео сам да свако од њих добије прилику да одигра нешто до зиме, али нажалост неке ствари не зависе од тренера - рекао је Стојановић и истакао да није незадовољан одрађеним у прелазном року:

- Ја схватам да су у прелазном року увек једно жеље, друго капацитети, а треће реалне могућности. Увек то узимам у обзир, и не желим да гледам назад. Ово је оно што имамо, и с тим треба да радимо и да направимо резултат.

У досадашњем делу шампионата, неколико екипа је искочило у први план, што је податак који радује Стојановића.

- Свака екипа у првенству је незгодна, и на свакој утакмици мора да се да максимум. Много је боље од онога што сам очекивао приликом доласка, ту не мислим само на пар екипа из врха, већ и на друге тимове. Позитивно сам изненађен, и радује ме што на свакој утакмици мора да се да максимум како би се уписали бодови - подвукао је Стојановић, који је свестан притиска и жеље навијача да се освоји титула:

- Притисак са једне стране отежава, али ипак ми је драго да сам део ове приче и ове атмосфере. Сваки навијач свим срцем, и са много емоција прижељкује тај тренутак када ће Звезда поново бити шампион, и како год да окренем, добро је да имамо армију навијача са таквом жељом, која нас подржава на утакмицама - закључио је Стојановић.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon