Стефановић о дуговањима Звезде

30.11.2010
12:00
No items found.

Поводом најава у медијима да би Црвена звезда могла да буде суспендована из Јелен Суперлиге, изјаву за званичан сајт клуба на ту тему дао је пословни директор нашег клуба Ђорђе Стефановић.

- Постало је правило да се пред сваку важну утакмицу Црвене звезде покушава са дестабилизицијом клуба. Тако се пред дерби који у суботу играмо са Војводином огласио господин Јанковић, секретар Заједнице суперлигаша са претњом да ће да суспендује Црвену звезду из такмичења ако не плати нека дуговања према појединим домаћим клубовима.

Прво, дуговања постоје и много су мања него што господин Јанковић прича.

Друго, скоро сваки клуб у Лиги дугује али се господин Јанковић сетио само Црвене звезде.

Треће, у време економске кризе сведоци смо да држава са тешкоћама плаћа уредно своје рачуне, да највеће светске компаније имају финансијске проблеме па и да најбогатији европски клубови дугују стотине милиона евра.

Четврто, Звезда има и дуговања али и потраживања. Неколико великих шпанских и француских клубова су нам дужни око 2,5 милиона евра.

Пето, нико због дуговања не прети највећим европским клубовима, ни клубовима који дугују Звезди. У свакодневним контактима се траже решења у интересу свих.

Запањени смо тиме да је секретар Заједнице господин Јанковић отворено најавио да Звезда неће моћи да се лиценцира за европска такмичења, а чињенице су сасвим другачије. Црвена звезда се прошле године, сама и без ичије помоћи, прва од свих српских клубова лиценцирала за европска такмичења што може да потврди Фудбалски савез Србије.

Не треба занемарити ни чињеницу да се вест о „Звездиним дуговима" пласира намерно пред почетак прелазног рока како би се клуб омео и у тим активностима.

Звезда ће своје обавезе решавати у складу са својим могућностима. Тако смо недавно исплатили домаћег играча који је играо у Звезди до 2005. а заједно са ФИФА нашли решење за неколико страних играча којима се годинама уназад дуговао новац. ФИФА је помогла, и нама, и тим играчима и решили смо проблем. Нажалост, секретар Заједнице суперлигаша прети, уместо да помогне. Посао секретара Заједнице је да посредује између клубова и да тражи решења.

Упозоравам да у оваквој ситуацији не треба никоме претити, а поготово не Црвеној звезди, већ тражити решења. А на изјаве да ће неко Звезду избацити из домаће лиге, наша порука је јасна - нека пробају!
- казао је пословни директор Црвене звезде Ђорђе Стефановић.

Тагови
No items found.
No items found.

повезане вести

No items found.
No items found.

ТЕЛЕФОН ЦЕО - ЦРВЕНО-БЕО

СКИНИ НОВУ АПЛИКАЦИЈУ

Google play store iconApp store icon